POV stelt prangende vragen over zorgelijke personeelsbezetting verzorgingshuis Guisveld

Gepubliceerd: 27-03-2019 9:03

POV stelt prangende vragen over zorgelijke personeelsbezetting verzorgingshuis Guisveld

ZAANSTAD – De Partij voor Ouderen en Veiligheid wil in de gemeenteraadsvergadering van morgen, donderdag 28 maart, antwoorden op vragen naar aanleiding van de uitzending De Zorgwaakhond bij de omroep Max. 

In de uitzending werd duidelijk dat de personeelsbezetting in verzorgingshuis Guisveld zo krap is dat er twee zorgmedewerkers werken op 34 patiënten. Eveneens werd duidelijk dat het personeel met behulp van de vakbond al geruime tijd bezig is om aandacht voor deze zorgelijke ontwikkeling te vragen, aldus fractievoorzitter Harrie van der Laan naar aanleiding van de uitzending.

Schrikbewind
,,De directie wordt het voeren van een schrikbewind verweten waardoor medewerkers bang zijn om met dit nieuws naar buiten te treden. De vakbond geeft aan dat er zelfs sprake is van intimidatie door de directie. Partners van patiënten trekken aan de noodrem trekken om een eind te maken aan de uiterst gevaarlijke situatie. Evean geeft aan dat er een tekort is aan personeel.’’

De POV stelt dat de vakbond FNV al geruime tijd aan de bel trekt, maar dat er geen verandering in de situatie is gekomen. Daarom verzoek de POV het college om verantwoordelijkheid te nemen en in te grijpen. Dan wel bereidt te zijn te inventariseren welke problemen er spelen en te onderzoeken welke mogelijkheden binnen het college liggen de gestelde problemen zo spoedig mogelijk op te lossen.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl