Prangende vragen POV aan College over woon-werk ontwikkeling Achtersluispolder

Gepubliceerd: 02-05-2019 9:05

Prangende vragen POV aan College over woon-werk ontwikkeling Achtersluispolder

ZAANDAM –POV Zaanstad raadslid Perry van der Velden ziet na het afketsen van de woningbouw op het Hembrugterrein door de Raad van State donkere wolken hangen boven de plannen voor een ander bedrijventerrein dat een woon-werk ontwikkeling moet doormaken: de Achtersluispolder. Goed voor een serie nieuwe vragen aan het College van Zaanstad.

Eerder kreeg de POV al antwoorden over vragen die gesteld werden inzake de voorgenomen vestiging van Tony’ s Chocolonely Chocolate Circus in de Achtersluispolder. Met nieuwe ontwikkelingen zoals strak hanteren van geluidsnormen in een industrieel gebied waar ook woningbouw is gepland, is het nog maar de vraag of de ontwikkeling van de Achtersluispolder zoals de gemeente voor ogen heeft, door kan gaan. Dat wil de partij graag weten.

Milieubelasting
De woningbouw op het Hembrugterrein werd ook tegengehouden op punten als ‘beperkte uitbreiding van een bestaand woninggebied’. De POV wil graag weten of Tony’s uitbreidingsplannen voldoen aan de gemeentelijke (rand)voorwaarden van maximale milieubelasting. En ziet graag dat de onderneming laat zien welke milieubeperkende maatregelen worden genomen.

Plannen
RTV Zaanstreek schreef al eerder over de plannen van Tony’s en geplande ontwikkelingen in de Achtersluispolder:
https://www.rtvzaanstreek.nl/‘bezoekers-per-boot-naar-tony’s-chocolonely-in-achtersluispolder’/nieuws/item?1123871.
Zowel de gemeente als de chocoladegigant hebben grote plannen voor dit gebied: https://www.rtvzaanstreek.nl/wordt-achtersluispolder-nieuwe-woonwijk/nieuws/item?1119624

Uitdaging
Het is dan ook de grote vraag of de streep die de Raad van Staten door de Hembrugplannen gaf, verstrekkende gevolgen heeft op bijvoorbeeld de investering van 120 miljoen euro die Tony’s topman Henk Jan Beltman wil doen in de Achtersluispolder. Blijft Tony's in Zaandam groeien of wordt het toch Amsterdam? Al vertelde Beltman tegen leden van zakenclub De Corner dat hij daar niet goed werd ontvangen. Wordt het gebouw De Vrede weer verkopen en richting groeistad Purmerend? Het wordt in ieder geval een uitdaging voor de gemeente belangrijke bedrijven die voor groei en werkgelegenheid zorgen in huis te houden én de geplande woningbouw te realiseren.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl