Problematiek rond Zaanse bruggen opnieuw aan de orde

Gepubliceerd: 13-12-2019 9:12

Problematiek rond Zaanse bruggen opnieuw aan de orde

ZAANSTAD - Vanuit de oppositie is tijdens de gemeenteraadsvergadering van gisteravond, 12 december, opnieuw gevraagd om een onderzoek naar de gang van zaken rondom de veiligheid van de bruggen. Het onderzoek moet zich met name richten op de punten die in de gemeentelijke organisatie zijn misgegaan. 

De vraag 'waarom is de aandacht voor de veiligheid verslapt naar het eerste onderzoek van de Raad voor Veiligheid"' kwam onder meer ter tafel. Er lag al een rapport van voor het eerste ongeluk dat de veiligheid in twijfel trok. Daar is niets mee gedaan.

In het debat geeft burgemeester Hamming als portefeuillehouder veiligheid aan dat de rapporten die op tafel liggen zijn gebruikt om lering uit te trekken. De oppositie twijfelt of dat voldoende is om een herhaling in de toekomst te voorkomen.

Na een stevige discussie waarin toezeggingen zijn gedaan om de raad tijdig en adequaat te informeren trok Liberaal Zaanstad de motie in. Wel met de melding dat hij later alsnog kan worden ingediend en in stemming kan worden gebracht.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl