Renovatie Westzijde in Zaandam nadert voltooiing

31-10-2020 11:56

Renovatie Westzijde in Zaandam nadert voltooiing

ZAANDAM - Sinds enkele jaren werkt de gemeente Zaanstad aan het opknappen van de Westzijde. Een grote operatie met vele fases. Medio juni dit jaar is aannemer Germieco gestart met de herinrichting van de Westzijde vanaf Klokbaai tot aan het Papenpad. Ook zijn er werkzaamheden in de Simon de Witstraat en het Ruijterveer. Dat proces nader zijn eindpunt.

Terugbrengen van het historische karakter en het verhogen van de veiligheid is een voorwaarde en daar houden de plannenmaker en -uitvoerders rekening mee bij de herinrichting. Onder andere door het versmallen van de rijbaan, op het 50 km-deel fietsstroken aan te leggen, extra oversteekvoorzieningen te maken en door toepassing van gebakken bestratingsmaterialen, bijpassende verlichting en straatmeubilair.

De komende weken wordt nog de laatste hand gelegd aan het straatwerk op het Papenpad en ook de geplande bomen en lantarenpalen worden al snel geplaatst. Tijdens deze werkzaamheden blijft de weg gewoon open.

Het laatste deel van de belangrijke doorgangsroute blijft een 50-kilometerzone, waar borden aangeven dat 30 de voorkeur geniet. Een 30-kilometergebied bleek voor dit deel van de straat niet haalbaar. Mogelijk dat het feit dat afgelopen week een meerderheid van de Tweede Kamer een motie steunde van GroenLinks en de SGP om in de bebouwde kom een snelheidslimiet van 30 kilometer per uur tot norm te verklaren, daar nog verandering in kan brengen. In die motie wordt gesproken over mogelijke uitzonderingen voor doorgaande wegen. Een definitief besluit is er derhalve nog niet.


Foto Gemeente Zaanstad

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl