Rijbewijskeuringen CBR in Zaanstreek Noord

28-09-2020 10:51

Rijbewijskeuringen CBR in Zaanstreek Noord

WORMERVEER/KROMMENIE - Een medische keuring voor het verlengen van een rijbewijs is nodig wanneer je als burger 75 jaar of ouder bent of wanneer je een zgn. groot rijbewijs (C/D/E) gaat halen of vernieuwen, of wanneer iemand om medische reden een arts moet bezoeken van het CBR.

Automobilisten kunnen zich via Regelzorg Rijbewijskeuringen 1 keer per maand bij Buurtcentrum "De Lorzie" (Marktplein Wormerveer) medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs.
Automobilisten kunnen zich via Regelzorg Rijbewijskeuringen 1 keer per maand bij Het Spuithuis (Krommeniedijk 131) medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs.
Automobilisten van 75 jaar en ouder betalen € 50,00. Voor houders van rijbewijs C/D/E tot 75 jaar is het tarief € 70,00.

De Procedure
De eerste stap is dat u een Gezondheidsverklaring koopt.
Deze vragenlijst over uw eigen gezondheid moet u eerst zelf invullen en opsturen naar het CBR. Als antwoord krijgt u van het CBR het Verslag (soms meer dan één), die de keuringsarts moet invullen. Op dat moment kunt u pas een afspraak maken voor de keuring.

De artsen waar Regelzorg mee samenwerkt, zijn aangesloten bij ZorgDomein. Zij vullen de formulieren digitaal voor u in en versturen deze direct naar het CBR. Meer informatie over de procedure leest u op de website van Regelzorg.

Afspraak maken
Dat kan gemakkelijk zelf via onze website of door tijdens kantooruren te bellen naar het landelijke afsprakenbureau 088 23 23 300.

Coulanceregeling 75 plus
Senioren mogen onder bepaalde voorwaarden met een verlopen rijbewijs een jaar blijven rijden echter alleen in Nederland. Tenzij de einddatum van het rijbewijs is voor 1 december, dan mag dat de eerste 9 maanden ook in de EU.
De doorlooptijden van het CBR zijn echter een stuk verbeterd.

De gezondheidsverklaring koopt u 4 of 5 maanden voor de einddatum van uw rijbewijs. In de meeste gevallen zult u dan geen gebruik hoeven te maken van de coulanceregeling.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl