Scoutinggroepen de Stierop winnen Lelievlet

Gepubliceerd: 17-08-2018 18:08

Scoutinggroepen de Stierop winnen Lelievlet

ZAANSTREEK - Scoutinggroepen Victorie uit Heiloo, Mees Toxopeus uit Beverwijk, Scouting Elfregi Zaanstreek uit Zaandam en Scouting Koog-Zaandijk, allen lid van waterscoutingcentrum De Stierop in Uitgeest/Markenbinnen, hebben tijdens het Nationaal Waterkamp samen een Lelievlet gewonnen, de ‘2018’.

De Lelievlet, een scouting zeilboot, is tijdens de tien dagen van het NaWaKa opgebouwd door scouting vrijwilligers, met sponsoring van verschillende bedrijven voor het materiaal. Aan het einde van het kamp konden de aanwezige groepen proberen de boot te winnen. Daarvoor moesten ze een motivatie indienen.

Martijn Gigengack van Scouting Elfregi Zaanstreek diende namens de Stierop groepen als motivatie in met punten als ,,Om beginnende zeilers en bezoekers op een leuke manier kennis te laten maken met het water heeft de Stierop de opleidingsboot nodig. Plan is de ‘2018’ te pimpen tot unieke vlet speciaal voor de jongere scouts waarmee ze leren zeilen. Ook kan de Lelielevlet ingezet worden als extra vlet tijdens de zeilopkomsten. Gastgroepen die op de Stierop verblijven krijgen voorrang op het gebruik van de ‘2018’ zodat er goed gebruik wordt gemaakt van de Nawaka Vlet. Bovendien wordt de vlet ingezet als promotieboot.”

Het bestuur van de Stierop is tevreden over de door vier groepen geheel belangeloos en in goede samenwerking opgestelde motivatie. ,,De samenwerking ging boven het groepsbelang. De opstellers dachten vooral aan de zeilopleiding van jongere scouts.”

Op de foto van links naar rechts (met dassen) Jelmer de Groen (Scouting Koog-Zaandijk), Martijn Gigengack (Scouting Elfregi Zaanstreek), Erwin Castricum (Mees Toxopeus uit Beverwijk) en Sander Min (scouting Victorie uit Heiloo).

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl