Scouts AZ kijken scherp tijdens Jonger Oranje Talentendag

Gepubliceerd: 22-10-2021 11:10

Scouts AZ kijken scherp tijdens Jonger Oranje Talentendag

WORMERVEER - Op de laatste dag van de herfstvakantie proberen zo'n 300 jongens en meisjes op de velden van SV Fortuna Wormerveer hun droom na te jagen. Vergezeld door hun ouders en talrijke andere familieleden kijken zij samen met de scouts van AZ naar de prestaties op het veld in het kader van Jonger Oranje Talentendag.

Met Jonger Oranje krijgt iedereen (jongen/meisje) in de leeftijd 5-18 jaar de kans om zijn/haar droom te verwezenlijken: profvoetballer worden. Jonger Oranje is supertrots op de samenwerking met twaalf profclubs, waardoor voetbaltalent in elke uithoek van Nederland ontdekt kan worden door een profclub. Daarbij krijg je de garantie dat je bekeken wordt door scouts én ook nog eens een fantastische voetbaldag hebt!

Op vrijdag 22 oktober heeft er een Jonger Oranje Talentendag plaats bij Fortuna Wormerveer. Tijdens deze Talentendag spelen de deelnemers een groot 4 tegen 4-toernooi tegen leeftijdsgenootjes of krijgen een professionele keepersclinic van Keepersworld.nl. Alle deelnemers worden de hele dag bekeken en beoordeeld door scouts van AZ. Uiteindelijk is het doel gescout worden door de Alkmaarder/Zaanstreek combinatie en/of een plek te verdienen in de Jonger Oranje Regioselectie.


Aan het einde van het seizoen maken de geselecteerden kans mee te doen aan de grote Jonger Oranje Finals. Daar wordt tegen andere regio’s gestreden voor het Nederlands kampioenschap.

Op de foto een beeld van de activiteiten. De donkere wolken zijn ondertussen verdwenen.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl