Seizoensstart Bovenkruier niet onopgemerkt gebleven

11-09-2020 18:07

Seizoensstart Bovenkruier niet onopgemerkt gebleven

ZAANDAM - Met als motto 't Kalf bruist heeft buurtcentrum De Bovenkruier vandaag haar seizoen 2020-2021 geopend. Dat gebeurde op een aangename wijze waarbij de buurtbewoners volop aan hun trekken kwamen. Naast een zeer smakelijke buurtmaaltijd was er volop muziek en scheen de zon opvallend gretig. Zaanradio was als naaste buurman van het buurtcentrum de hele dag aanwezig en zorgde er voor dt via een live uitzending vanuit een prachtige tent 'heel de wereld' nu weet dat het seizoen begonnen is.

Op de lokale radiozender opende Elly van Amstel met haar op deze dag aangepaste programma 'De Platenkast'. Van 12.00 tot 13.00 uur presenteerde Kees Klinkenberg Zaanstreek Vandaag waarin hij o.a. Ed Vermeulen (muzikale sfeermaker met accordeon en orgel) en wethouder Annette Baerveldt aan het woord liet.

Laatstgenoemde toonde zich een enthousiaste en betrokken bestuurslid. Ed Vermeulen zorgde deze dag op het plein en in het buurtcentrum voor een prima muzikale bijdrage. De oude meester weet zijn liedjes nog altijd op pakkende wijze te brengen.  

Tussen 13.00 en 14.00 uur was het Bert van Galen die eenkeur aan gasten ontving. Zijn gesprek met Margriet Eshuijs vormde een hoogtepunt van deze dag. 

Dat gesprek ging vooraf aan een swingend optreden van het Margriet Eshuijs Pop Up koor. Het koor heeft flink te lijden gehad onder de coronaperikelen. 'We zijn weer heel voorzichtig gestart. Gelukkig wel. We oefenen altijd in het buurcentrum. Vandaar dat we nu graag medewerking verlenen.' 

Tot slot van deze dag waren er optredens van TIMO, een 12 jarige talentvolle zanger uit Wormerveer, en DJ SKY, die met hippe muziek zijn toch wat oudere publiek goed in beweging wist te krijgen.

Er staan nog wat sfeerbeelden op https://myalbum.com/album/bd3x6cFkKjoU

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl