Sesam open u

07-04-2021 11:22

Sesam open u

STREEK - Het bericht dat er in april 2021 gestart zal gaan worden met pilots via testbewijzen in de cultuur-, sport- en recreatiesector heeft menigeen de armen juichend ten hemel doen steken. In de horeca zal ongetwijfeld met enig afgrijzen de mededeling zijn waargenomen. Deze branche valt nog altijd buiten welke versoepeling dan ook.

Deze maand starten in de cultuur-, sport- en recreatiesector pilots met testbewijzen. Bezoekers van evenementen en attracties (in Noord-Holland in totaal 88.662 bij 136 evenementen) laten bij de ingang een bewijs zien van een negatieve coronatest. Zo kunnen coronatests helpen om de samenleving en de economie weer te openen. Het demissionaire kabinet zal op korte termijn een besluit over het zogeheten openingsplan, een nieuwe routekaart richting een normale samenleving. Meer details zullen dan tijdens de persconferentie van dinsdag 13 april gemeld gaan worden. Voorlopig valt onze streek nog buiten die testkalender.

Testen voor toegang
In april 2021 zijn er in heel Nederlands evenementen en activiteiten waarbij bezoekers een testbewijs moeten meebrengen. Bezoekers laten zich met een sneltest op corona testen. Is die test negatief? Dan krijgen zij een testbewijs dat zij bij de ingang kunnen laten zien.

Het doel van de pilots is om sectoren eerder te openen dan zonder testen mogelijk is. Er zijn zes soorten activiteiten:

  • Sport en jeugdactiviteiten (breedtesport en topsportwedstrijden, zwembaden en speel- en sporthallen tot 18 jaar);
  • Casino’s en speelhallen;
  • Dierentuinen, avonturen- en attractieparken en Keukenhof;
  • Culturele activiteiten (monumenten, musea, theaters, concerten en poppodia);
  • Zakelijke bijeenkomsten;
  • Fieldlabs

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl