Silvia Dermout koninklijk onderscheiden

29-09-2020 11:00

Silvia Dermout koninklijk onderscheiden

ZAANSTAD - Via haar inzet als gynaecoloog en als vrijwilliger zet Silvia Dermout zich al ruim 30 jaar innovatief en succesvol in voor de kwaliteit van leven voor vrouwen met kanker. Dat maakt dat burgemeester Hamming haar zondag 27 september in het Zaantheater een koninklijke onderscheiding mocht overhandigen.

Mevrouw Silvia Dermout zet zich als gynaecoloog en als vrijwilliger innovatief en succesvol in voor de kwaliteit van leven voor vrouwen met kanker. Van 1994 tot 2011 in het Zaans Medisch Centrum (ZMC). Daarna, tot 2017, bij haar eigen Gynaecologisch Centrum Dermout & Albicher, te Alkmaar. In 2001 promoveerde ze met een proefschrift over hoogtechnologisch draagmoederschap.

Zij blinkt daarnaast uit in het vermogen om complexe (oncologisch) vraagstukken helder aan vakgenoten over te dragen. In tal van bij- en nascholingsprogramma’s was zij dan ook, door de jaren heen, een veel gevraagd docent en een graag geziene spreker.

Een ander aspect waaraan mevrouw Dermout gedurende haar loopbaan veel aandacht heeft geschonken is het patiëntenperspectief. In het ZMC was zij naast voorzitter van de Unit Verloskunde & Gynaecologie actief in de Commissie Medische Ethiek en het Kernteam Patiënttevredenheid.

Met haar gedrevenheid en nooit aflatend enthousiasme én heel hard werken (24/7) heeft ze als slotakkoord van haar werkzaam leven – in zeer korte tijd - Anna’s Huis op de kaart gezet. Zij was daarbij een bron van inspiratie voor de andere vrijwilligers, de sponsoren en overige betrokkenen.

Op de foto van Bart Homburg/Gemeente Zaanstad de kersverse onderscheidene
Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl