Simon Tahamata schaaft aan Zaanse talenten

10-11-2020 09:01

Simon Tahamata schaaft aan Zaanse talenten

STREEK - Vaders zijn lyrisch over zijn onnavolgbare acties. Zijn talenten gekoppeld aan zijn werklust maakten van Simon Tahamata een publiekslieveling, die in Nederland zowel voor Ajax als Feijenoord uitkwam. De jeugdige talenten van Talent Goals waren afgelopen zondag in de gelukkige omstandigheid om van dichtbij het enthousiasme van Tahamata mee te mogen maken.

Klein van stuk maar groot in kennis van het spelletje. Schaven aan behendigheden, beter maken van spelers, motiverend en inspirerend. Niet alleen voor de spelers maar zeker ook voor de trainers van Talent Goals. Tahamataanse uitspraken als 'met je verkeerde been kun je nooit sneller dribbelen dan met je goede' zetten de leergierige talenten aan tot nadenken. Bij de uitvoering merken ze gelijk dat de meester gelijk heeft en zie je hun vooruitgang boeken naarmate de “les” vordert en dat tovert de kenmerkende glimlach op het gezicht van de godenzoon in hart en nieren. 


Na afloop neemt de misschien wel beste voetballer van Molukse voetballer aller tijden ruim de tijd om onze verslaggever Hans Fiere te woord te staan. Zijn opvoeding leert hem dat Hij daarboven vast een bedoeling heeft met de huidige situatie. Tahamata, zelf behorend tot de risico groep, spreekt de hoop uit dat een ieder zich houdt aan de voorschriften en gezond door deze vervelende tijd komt. 

Op de vraag waarom hij Belg geworden is antwoordt Tamahata, dat de 'drie buitenlanders regel' hem motiveerde om Belg te worden. “Het is slechts een papiertje”. Of hij nu Belg of Nederlander is hij blijft een trotse Molukker met een Ajax hart. Tahamata hoopt bij Ajax zijn pensioen te halen. Als Sjaak Swart geopperd wordt als voorbeeld laat Tahamata zich van zijn meest menselijke kant zien. 'Meneer Swart is een uitzondering.' 
Het respect dat hij daarmee uitspreekt is hetzelfde respect waarmee Talent Goals trainer Christopher Manuputty terloops gedag zegt tegen Tahamata. 'Bedankt voor de les Oom Simon.' 

Tekst en foto's Peter Seijmour

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl