Speciale bank voor hoeders Zaans Erfgoed

Gepubliceerd: 30-10-2021 17:10

Speciale bank voor hoeders Zaans Erfgoed

WORMERVEER - In een winderige Zaanbocht was het vandaag toch vrolijk. Er stond een ingepakt 'iets' aan de Zaanoever. Henk Bouman en Joop Knijnenberg, aanwezig bij deze gebeurtenis, konden niet bevroeden dat dit allemaal voor hen in elkaar gezet was.

Het leek voor omstanders heel even of de inpakkunstenaar Christo langs was geweest. Daar was echter geen sprake van. Het ingepakte pakket langs de Zaan werd onder goede belangstelling onthuld. Een eerbetoon aan twee hoeders van het Zaanse Erfgoed, Henk Bouman en Joop Knijnenberg, grondleggers van de vereniging die nu 60 jaar bestaat.

De Social Sofa is in het grootste geheim gemaakt door een groep vrijwilligers in de Loads in Krommenie. Zelfs burgemeester Jan Hamming heeft er een steentje aan bijgedragen.

De heren waren zeer verrast toen zij hun kado opengemaakt hadden, maar de verrassing werd nog groter toen ze om het bankje heen liepen en hun eigen beeltenis op de rugleuning zagen.

De Social Sofa staat aan de Zaan op de hoek van de Marktstraat en de Zaanweg. Monica Briefjes, wijkmanager van Wormerveer, hoopt dat beide heren hier nog vele malen van het zonnetje en van de Zaan kunnen komen genieten.


Foto Monica Briefjes Facebook


Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl