Speel mee met New Moon Orchestra!

Gepubliceerd: 28-08-2020 11:08

Speel mee met New Moon Orchestra!

ZAANSTAD – FluXus, Taalcafé de Sluis en de Zaanse componist Arthur Wagenaar starten dankzij een subsidie van Fonds Cultuurparticipatie en de Gemeente Zaanstad met het New Moon Orchestra, een orkest dat diversiteit omarmd en tot haar kracht maakt. Iedereen die mee wil spelen, wordt opgeroepen zich te melden. De eerste speeldag is op 20 september in Zaandam.

Het New Moon Orchestra (NMO) is een gezamenlijk project van FluXus, centrum voor de kunsten Zaanstad, componist, arrangeur en orkestleider Arthur Wagenaar (zie foto) en Taalcafé voor nieuwkomers De Sluis. In dit zeer diverse orkest spelen Nederlanders en nieuwkomers, jong en oud en amateurs en professionals met elkaar. Zij spelen muziek uit de hele wereld, op instrumenten uit de hele wereld en in alle stijlen van klassiek tot meezingers. Het repertoire wordt bepaald door de orkestleden zelf: ieder mag nummers uit zijn of haar cultuur aandragen, die om welke reden dan ook voor hem of haar belangrijk zijn. Deze nummers worden op maat gearrangeerd en vervolgens gezamenlijk uitgevoerd.

Leren van én aan elkaar
De orkestleden van verschillende leeftijden en heel verschillend muzikaal niveau, van getalenteerde beginners tot professionals, zijn in het orkest gelijkwaardig. Zeer eenvoudige en meer veeleisende partijen vormen een organisch geheel. Noten lezen, improviseren, voorspelen, naspelen, soleren, je optrekken aan een groep: het gebeurt allemaal door elkaar. Geen vorm van musiceren is beter dan een andere, net zo min als geen mens beter is dan een ander. Er wordt met elkaar genoten van de rijkdom van muziek. Zo komt iedereen muzikaal tot elkaar. Iedereen leert van én aan elkaar.

Speel jij mee?
Het New Moon Orchestra is voor iedereen. Zij spelen muziek uit de hele wereld, op instrumenten uit de hele wereld en met mensen uit de hele wereld. Jong en oud, beginners en professionals. Iedereen die serieus muziek wil maken, kan meedoen. 

New Moon Orchestra start 20 september om 10.30 uur met een eerste speeldag in Broedplaats De Hellema, Oostzijde 381 in Zaandam. Deelname is gratis. Een speeldag bestaat uit oefenen, meteen optreden en daarna samen eten. 
Speel je een instrument, wil je meedoen, ken je iemand anders die mee wil doen, laat het weten en meld je aan per mail aan glommerse@fluxus.nl.Optreden voor publiek

Tijdens de repetitiedag wordt toegewerkt naar een optreden om 17.00 uur in dezelfde Broedplaats De Hellema. Publiek is welkom, toegang is € 5,-. In verband met het beperkt aantal plaatsen is aanmelden verplicht via glommerse@fluxus.nl.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl