Start To Run werkt motiverend

Gepubliceerd: 23-10-2021 13:10

Start To Run werkt motiverend

ASSENDELFT - Vanmorgen is er een flinke ploeg met atleten van start gegaan voor hun afrondende Start To Run bezigheid. Zeven weken geleden hadden zij het niet voor mogelijk gehouden om vandaag 3 kilometer in ongeveer 25 minuten te kunnen afleggen. Vandaar dat er flink wat juichkreten klonken op het sportpark de Omzoom op de baan van AV Lycurgus.

De cursus Yakult Start to Run maakt van iedereen die zich daar voor open stelt, de uitdaging durft aan te gaan in zeven weken een hardloper! Met deze hardloopcursus hebben bijna 30 aanstormend atleten onder leiding van professionele Lycurgus trainers op een verantwoorde manier hard leren lopen. De folder geeft aan dat de cursus zes weken duurt en 'in de zevende week ben je klaar voor de Start to Finish loop' en dat was niet voor iedereen meteen vanzelfsprekend. 


'Ongeveer 25 minuten non-stop hardlopen leek mij net even te ver' aldus een van de deelnemers. 'Nu weet ik dat ik het kan. Daar ben ik trots op. En het leukste is: je doet het niet alleen! Samen met al mijn medecursisten en niet te vergeten de enthousiaste trainers is het ons gelukt. Ik blijf beslist lopen en ga mijn best doen mijn grens richting de 5 en wie weet zelfs de 10 kilometer te verleggen.

Op de foto de Start To Run ploeg van Lycurgus met hun medaille en diploma.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl