Steun uit provinciale noodfonds voor Zaansche Molen en Fluxus

Gepubliceerd: 25-11-2020 12:11

Steun uit provinciale noodfonds voor Zaansche Molen en Fluxus

STREEK - Eerder al konden wij melden dat er extra steun is gevonden voor de cultuur in onze streek. Andermaal is de gemeente Zaanstad blij met steun uit provinciale noodfonds voor de Zaansche Molen en Fluxus: 'Met hulp van provincie kunnen beide instellingen de coronacrisis doorstaan' is de kop van een persbericht dat gaat over die extra steun.

De provincie Noord-Holland heeft bekend gemaakt dat de Zaansche Molen en Fluxus steun ontvangen uit het provinciale noodfonds voor Cultuur. Wethouder Cultuur Annette Baerveldt: ‘Ontzettend fijn dat we samen met de provincie Noord-Holland ervoor kunnen zorgen dat deze twee belangrijke Zaanse instellingen de coronacrisis goed doorstaan.’

De Zaansche Molen en Fluxus zijn van groot cultureel en maatschappelijk belang. De Zaansche Molen beheert dertien historische molens en heeft een verbindende rol in de Zaansche gemeenschap. Deze vereniging telt 3.600 leden en weet daarnaast veel vrijwilligers aan zich te binden. FluXus verzorgt onder meer cultuureducatie voor kinderen en organiseert wijkactiviteiten. Dit draagt bij aan de kwaliteit van leven van veel inwoners, ook in wijken die kwetsbaar zijn.

Co-financiering door de gemeente
De cultuursector is zwaar geraakt door de coronamaatregelen. De Zaansche Molen komt dit jaar op een schadebedrag van € 659.729. Bij FluXus is de nettoschade € 47.593. Bij elkaar opgeteld is dit € 707.322. De provincie neemt 65% (€ 459.759) van de schade voor haar rekening. De gemeente Zaanstad de resterende 35%. Deze co-financiering is een voorwaarde om in aanmerking te komen voor een bijdrage uit het provinciaal fonds. De gemeenteraad stemde onlangs in met de co-financiering.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl