Succesvolle kick-off JINC Zaanstad

07-12-2018 08:50

Succesvolle kick-off JINC Zaanstad

ZAANDAM - ,,Je keek ons goed aan. Had een actieve houding. En je had een heleboel te melden zonder dat je een briefje als steuntje in de rug had gemaakt.” De scholier van Pascal Zuid in Zaandam kreeg als sollicitant in de dop positieve feedback op zijn gesprek. De nieuwe organisatie JINC Zaanstad startte op de vmbo-school met een sollicitatietraining waar professionals uit het bedrijfsleven een zo echt mogelijke situatie nabootsten.

Voor de klas in een rollenspel je sollicitatievaardigheden laten zien: 155 vmbo’ers van het Pascal Zuid mochten zich onlangs van hun beste kant laten zien. ,,En wat vonden de observanten van het gesprek?”, vroeg de leraar en hij keek naar de rest van de klasgenoten. Die kwamen met tips als ‘hij mocht wat harder praten’. ‘Hij zei wel veel keren ‘uh’…’ Degene die het gesprek afnam gaf nog mee ‘je kwam een beetje te informeel binnen met hoi’. Een formelere begroeting staat professioneler.’ Slimme tips om dit soort valkuilen bij je sollicitatiegesprek te voorkomen vlogen in rap tempo door de klas.

ZaanTV was bij de kick-off aanwezig en maakte een registratie. Zie ook: https://www.facebook.com/RTVZaanstreek/videos/504797763352464/

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Molenwerf 42 - 1541 WR Koog aan de Zaan - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl