Telstar hoopt Zaankanters naar de IJmond te kunnen lokken

04-10-2020 12:35

Telstar hoopt Zaankanters naar de IJmond te kunnen lokken

STREEK - Door de ontwikkelingen rondom het covid-19 virus is er besloten om de komende periode geen publiek toe te laten in de stadions en bij het amateurvoetbal. Hoewel in onze streek Ajax en AZ als BVO's de boventoon voeren, mogen Volendam en Telstar zeker niet uit het oog verloren worden.

De BVO uit de IJmond ontstond op 17 juli 1963 op het moment dat de toenmalige rivalen VSV uit IJmuiden en Stormvogels uit IJmuiden besloten om hun profafdelingen te laten fuseren en zelf verder te gaan als amateurclubs. In het betaalde voetbal heeft de bespeler van het stadion aan de Minister van Houtenlaan al vele stormen doorstaan en vele successen mogen boeken. 

Het covid-19 virus en daaraan gekoppelde maatregelen treffen alle voetballiefhebbers, maar bij de Witte Leeuwen (Geuzennaam Telstar) is men zich bewust van het feit dat iedereen er met zijn allen aan willen meewerken om het virus gezamenlijk te verslaan. De maatregelen treffen Telstar vooralsnog met één thuiswedstrijd welke zonder publiek zal worden gespeeld. Op 10 oktober ontvangt Telstar TOP Oss in Velsen-Zuid.

Met het oog op die wedstrijd starten de IJmonders met virtuele kaartverkoop voor de thuiswedstrijd tegen TOP Oss. Voor slechts 1,63 euro is een kaartje te bemachtigen en mag de eigenaar daarvan zich officieel toeschouwer noemen van de wedstrijd waar hij/zij toch eigenlijk niet bij mocht zijn. 

'Met een uitverkocht Telstar stadion hopen wij de spelers een extra boost te geven, maar hopen wij vooral om hen een steuntje te geven die dat nodig hebben. Bij elke thuiswedstrijd die zonder publiek gespeeld wordt zullen wij een sociaal doel aan de actie verbinden. 100% van de opbrengsten zal naar het gekozen doel gaan waarmee jullie zowel de Witte Leeuwen als het betreffende goede doel steunen' zo laten de Witte Leeuwen middels een persbericht weten.

‘De Witte Leeuwen hebben -betrokken en onverschrokken- hoog in het vaandel staan’, vertelt algemeen directeur Pieter de Waard. ‘Met de voortzetting van -Telstar ongezien de Beste- onderschrijven wij onze uitgangspunten.’ Afsluitend meent hij dat: ‘Samen met Telstar een goed doel steunen een ideale manier is om je warme voetbalhart niet alleen betrokken maar ook onverschrokken te laten zijn.’

Over het eerste goede doel hoefde Pieter niet lang na te denken. “De vader van onze medewerker Dennis, Piet, is ernstig ziek. Piet is al meer dan 30 jaar pleegvader geweest voor veel kinderen en zou nu graag nog het een en ander met zijn gezin willen doen. Via onze actie hopen wij voldoende geld binnen te halen om Piet, de pleegkindjes en de rest van het gezin nog een mooie tijd te bezorgen. Het grijpt ons erg aan binnen de club.”

Hoe bij te dragen?
Vanaf nu is de verkoop voor deze unieke wedstrijd gestart. Via www.telstarfanshop.nl kunnen zoveel kaarten kopen als gewenst voor slechts 1,63 euro per stuk. Naast het goede doel steunen, maakt de kaarthouder ook kans op unieke prijzen. Een gedragen wedstrijdshirt, een Fox Sports goodiepakket maar ook zullen vijf supporters worden uitgekozen die digitaal bij de voorbespreking zullen zijn en één supporter neemt zelfs digitaal plaats op de bank tijdens de wedstrijd. Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl