TOP verrast PKC in eigen huis

03-04-2021 15:24

TOP verrast PKC in eigen huis

PAPENDRECHT - Op sportpark Oostpolder in Papendrecht speelden vanmiddag PKC en TOP tegen elkaar. In deze eerste halve finale van de Korfballeague aan Sassenheimse zijde de Zaanse Jet Hendriks die met haar team een voor velen verrassende 21-22 winst wist weg te slepen uit het groenwitte bolwerk.

Voor Hendriks zijn dit soort wedstrijden gesneden koek. In de jeugd speelde de dochter van oud Go Ahead profvoetballer Terry Hendriks nog voor Koog Zaandijk. Daar leken de kansen op veel speelminuten niet te groot en besloot ze te verhuizen naar TOP uit Sassenheim. Met die clubwerd ze viermaal Nederlands kampioen in de Korfbal League. Ook is zij een vaste waarde voor Oranje. Hendriks woont in Amsterdam samen met haar partner en tevens ploeggenoot Mick Snel.

De eerste helft was voor TOP Sassenheim. Bij rust een voorsprong van twee doelpunten die meteen bij aanvang van deel twee kon worden verdubbeld. Mick Snel was dit keer weer de dirigent die hij al zo vaak is geweest.

In die tweede helft kwam PKC na wat wissels echter goed terug in de wedstrijd. Het team kan zichzelf verwijten dat zij - in de periode van liefst elf minuten waarin TOP niet tot scoren kwam - vergaten de achterstand te verkleinen of zelfs weg te spelen.

In de slotminuten werd het toch weer bloedstollend spannend. TOP miste in die fase zelfs een strafworp. De bezoekers leken bij 20-22 toch naar de overwinning toe te gaan, maar de 21-22 deed toch weer een ander beeld ontstaan.

Uiteindelijk kon er geen verlenging (reglementair bij gelijkspel) uit het vuur gesleept worden en zullen de Papendrechters zaterdag alles op alles moeten zetten om een derde wedstrijd af te dwingen met kans op een finaleplaats.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl