Twee panden dicht na vondst hennepkwekerijen

Gepubliceerd: 17-01-2020 16:01

Twee panden dicht na vondst hennepkwekerijen

ZAANDAM - Twee panden in Zaandam zijn gesloten na de vondst van onder andere hennepkwekerijen. Aan de Vurenhout in Zaandam is vanochtend, vrijdag 17 januari, een woning gesloten voor de duur van drie maanden nadat de politie eerder een hennepkwekerij had aangetroffen.

Daarnaast is vanochtend door bouwinspecteurs tijdens een controle in een bedrijfspand aan de Symon Spiersweg te Zaandam een verborgen hennepkwekerij aangetroffen. Dit pand is gesloten voor de duur van twaalf maanden.

Bedrijfspand Symon Spiersweg
In de kwekerij in het bedrijfspand stonden 373 hennepplanten in bloei. Er was sprake van diefstal water en stroom. Beide zijn afgesloten door de nutsbedrijven. De politie heeft de kwekerij onderzocht en de goederen in beslag genomen. Hierna is de kwekerij ontruimd. Op last van de burgemeester is het pand met spoedbestuursdwang gesloten voor de duur van twaalf maanden. Dit gebeurt op grond van artikel 13b van de Opiumwet.

Woning Vurenhout
Naar aanleiding van een melding via Meld Misdaad Anoniem heeft de politie op 27 november 2019 tijdens een controle een hennepkwekerij aangetroffen. Bij de woning aan de Vurenhout werden 294 hennepplanten gevonden. Ook vond er diefstal van stroom plaats. De woonkamer was ingericht voor het professioneel telen van hennep.

Door de diefstal van stroom was gevaar voor het ontstaan van kortsluiting, mogelijk gevolgd door brand. De woning bevond zich op de zevende etage. Dit bracht voor bewoners en omwonenden extra gevaar met zich mee. Daarnaast zijn veel hennep gerelateerde goederen aangetroffen in het appartement. Onder andere assimilatielampen, koolstoffilters, transformatoren, kachels, water-, beluchting- en dompelpompen en knipbenodigdheden.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl