Van lekkage naar interpellatiedebat

Gepubliceerd: 21-06-2021 13:06

Van lekkage naar interpellatiedebat

ZAANSTAD - De Partij voor Ouderen en Veiligheid, de PVV, Lokaal Zaans, Democratisch Zaanstad, de SP, DENK en de Partij voor de Dieren hebben na het 'lekken van een logboek' voldoende redenen gevonden om een interpellatiedebat aan te vragen dat zij nog vóór 8 juli 2021 geagendeerd willen zien. De eerdere publicatie in het NHD over deze 'verander'zaak maakt de partijen gemotiveerd dit debat te willen voeren.

De gemeenteraad heeft een paar maanden terug de commissie De Vries ingesteld n.a.v. geluiden en concrete voorbeelden waarbij het niet lekker loopt in de organisatie. De voorzitter van deze commissie heeft met de gemeentesecretaris en de burgemeester gesproken om input op te halen. Echter, is het bestaan van het logboek niet gedeeld met de leden van de commissie. 


Pas nadat de krant in bezit was van het logboek heeft de burgemeester het bestaan ervan medegedeeld in het presidium. Tevens is niet gemeld dat er een klacht van de OR is ingediend, dat hebben de leden voor het eerst vernomen van de krant. De commissie heeft zodoende onvoldoende informatie gehad waarop zij haar advies aan het presidium heeft gepresenteerd op 10 juni.

Dat geheel van ontwikkelingen heeft geresulteerd in een serie vragen aan zowel de commissie De Vries als ook de burgemeester.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl