Verbinding centraal in nieuwe Cultuurmenu

Gepubliceerd: 01-01-0001 0:01

Verbinding centraal in nieuwe Cultuurmenu

WORMER – Fluxus presenteerde, samen met Agora en Zaan Primair, afgelopen maandag 8 april het nieuwe Cultuurmenu voor de Zaanstreek. De presentatie vond plaats in de Stoomhal in Wormer waarbij verbinding centraal stond.

Met de activiteiten uit het Cultuurmenu werden Zaanse basisscholen uitgenodigd verbindingen te leggen met onder andere thema’s op school, te ontwikkelen vaardigheden en de cultuuraanbieders in de omgeving van de school.

Workshops
Na de percussiesessie van Chris Colleye waren er korte workshops. Zo vertelde Marijke Veldhuizen , educator kunst- en erfgoed, over het verbinden van erfgoed en kunst met andere schoolvakken. Onderwijsbegeleider en adviseur Marjan van Baekel ging in op de waarde van verbinding voor creativiteit. FluXus Onderwijs-coördinator Maaike Haas liet, samen met Annemieke Leusen van Zaan Primair, de waarde zien van het verbinden van financiën.

Samenwerking
Het Cultuurmenu Zaanstreek is een samenwerking tussen Agora, FluXus en Zaan Primair. Het biedt het primair onderwijs een pakket aan van ongeveer 80 activiteiten met betrekking tot het kunst- en erfgoededucatie. Alle Zaanse erfgoedinstellingen bieden excursies en workshops aan en ook een aantal Zaanse kunstenaars bieden ontwikkelende activiteiten aan voor het basisonderwijs.

Ook biedt het menu een selectie van dans-, drama- en muziekvoorstellingen die worden gespeeld op scholen en Zaanse theaterzalen. Eind september gaat het nieuwe Cultuurmenu-jaar van start.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl