Vreugde bij VV Assendelft: promotie een feit

26-05-2020 15:54

Vreugde bij VV Assendelft: promotie een feit

STREEK - Waar AZ het probeert om rechtstreeks via de UEFA een kampioenschap af te dwingen is het VV Assendelft dat via de KNVB vandaag te horen kreeg dat de club toch gepromoveerd is naar de eerste klasse.

Een dolgelukkige voorzitter Jan Schavemaker werd rond half twee gebeld door de KNVB. Het verlossende telefoontje leerde de preses dat het eerste elftal van de zwartwitten promoveert en zodoende komend seizoen in de eerste klasse zal uitkomen.

Dit volgt na een afgebroken seizoen waarin het team van trainer Alex Geernaert medio maart fier aan kop stond van de tweede klasse met vier punten voorsprong op Vios W. Na 17 wedstrijden waren 38 punten verzameld met 13 overwinningen twee gelijke spelen en twee nederlagen. Na het afbreken van de huidige competitie heeft VV Assendelft, net als vele andere clubs, een verzoek ingediend om volgend seizoen in eerste klasse te mogen spelen.

Het bestuur, trainer Alex Geernaert en selectie zijn zeer verheugd dat dit verzoek is gehonoreerd. Schavemaker: 'We willen volgend seizoen deze uitdaging aan gaan en de selectie wordt klaar gestoomd om dit niveau aan te kunnen. We kijken tevens uit naar de derby’s tegen Fortuna Wormerveer, Uitgeest en hopelijk Zaanlandia. Uiteraard gaan we te zijner tijd als dat mogelijk is binnen de landelijke richtlijnen de promotie vieren.' 

In hoeverre Zaanlandia daadwerkelijk tot de tegenstanders zal gaan behoren is momenteel de grote vraag. Binnen de club gonst het van de geruchten. Er wordt zelfs gesproken van het terugtrekken van het zondagse standaardteam. Morgen zal het bestuur van de Zwartjes tekst en uitleg geven.

De Zaterdagtak van Fortuna Wormerveer, fier koploper in de vierde klasse, heeft bericht gekregen dat zij komend seizoen in de vierde klasse moeten blijven spelen. 

Op de foto van Marijke Bosman de uitgelaten Assendelft selectie

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl