VVD ook in Overgemeenten winnaar

Gepubliceerd: 18-03-2021 8:03

VVD ook in Overgemeenten winnaar

WORMERLAND/OOSTZAAN - Geheel passend in het landelijke beeld der uitslagen van de Tweede Kamerverkiezingen is de VVD ook in Wormerland en Oostzaan als grote winnaar uit de bus gekomen.

In totaal werden 10.796 geldige stemmen uitgebracht in Wormerland. De VVD wist 2.647 Wormerlandse kiezers achter zich te krijgen. D66 is de tweede partij geworden met 1.722 stemmen. De PVV kon rekenen op de steun van 1.089 Wormerlanders.

Burgemeester Judith Michel kijkt tevreden terug op het verloop van de verkiezingen, die door de coronacrisis op een bijzondere wijze plaatsvonden. “Het Verkiezingsteam en heel veel vrijwilligers hebben een enorme prestatie geleverd om gezamenlijk een succes van deze Tweede Kamerverkiezingen te maken.”

OOSTZAAN
Gedurende drie dagen konden ook de inwoners van Oostzaan hun stem uitbrengen, onder meer in een Drive-trough stembureau. In totaal zijn er 6348 geldige, 29 blanco en 12 ongeldige stemmen uitgebracht. De VVD kreeg 1663 stemmen. De PVV eindigde woensdagavond met 952 stemmen op de tweede plaats. D66 werd derde met 721 stemmen.
In de eindrangschikking/stemmenlijst valt op dat er drie partijen op geen enkele stem konden rekenen.

Burgemeester Wimar Jaeger laat weten dat verkiezingen, ondanks de coronacrisis, op een uitstekende manier zijn verlopen. “Vele vrijwilligers hebben zich op een enorme manier ingezet om van deze Tweede Kamerverkiezingen een succes te maken.”

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl