Waardering voor TV avontuur

01-07-2020 22:39

Waardering voor TV avontuur

ZAANDAM - Natuurlijk is het logisch dat je als omroep - in dit geval RTV Zaanstreek - zorgt voor een beschaafd televisieaanbod voor de duizenden kijkers. Als daar echter ineens een project uit te voorschijn komt waarvan je als ploeg niet weet hoe het gaat eindigen is het mooi om te zien dat al de getoonde inzet op de juiste wijze waardering krijgt. De vrijwillige werkers van de ZaanTV ploeg werden door Zaankanters Voor Elkaar in het zonnetje gezet.

Met nog precies een uitzending te gaan (vrijdag 3 juli van 11.00 tot 12.00 uur) nadert het einde van een bijzondere reeks. RTV Zaanstreek en Zaankanters Voor Elkaar vonden elkaar onder het juk van de coronapandemie. Waar aanvankelijk vertier in de buitenlucht op het programma stond maakte een noodverordening al snel dat er een alternatief moest komen. De senioren hadden immers recht op hun ontspanning.

Van Plan A werd razendsnel geschakeld en overgestapt naar Plan B. De uitdaging was om vanuit de geïmproviseerde studio (lees koffiekamer van de Zaankerk) drie keer in de week een live tv programma te brengen.

Dat kwam wat hortend en stotend op gang. Voor bijna alle betrokkenen was het maken van zo’n programma een nieuwe tak van sport.

Het gehele team toonde zich een meer dan vlotte leerling en nu tegen het einde van de reeks mag gesteld worden dat er een knap stuk werk neergezet wordt dat de ambitie heeft aangewakkerd veel meer live tv te gaan produceren. Zover is het echter nog niet.

Vandaag stonden er liefst twee live uitzendingen op de kalender. Eerst was het Bas Husslage die een programma als gastheer presenteerde over het Jeugdfonds Sport en Cultuur Zaanstreek. De nagenoeg complete RTV Zaanstreek crew was aanwezig om dit in goede banen te leiden.

In de middaguren moest nogmaals de hele ploeg aan de bak. Althans: dat dachten zij. Vanaf 14.00 uur stond iedereen weer klaar voor deel twee van deze dag. Het bleek echter een soort van poets, maar in dit geval een zeer verrassende. Uit handen van wijkmanager Erik van Druenen kregen de vrijwilligers van ZaanTV live van RTV Zaanstreek namens de Gemeente Zaanstad en #zaankantersvoorelkaar een blijk van waardering voor het samenwerkingsproject tijdens corona. Er was een blik van waardering waarin voor iedere individuele medewerker een pin zat. In dit geval geen pin op de neus, maar een om met trots te dragen.

Vanzelfsprekend mag een foto van het team niet ontbreken.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl