Weefhuis expositie Onbewaakte Momenten

Gepubliceerd: 06-11-2018 8:11

Weefhuis expositie Onbewaakte Momenten

ZAANDIJK - Hennesien van Walderveen en Liesbeth Schouten exposeren op 10, 11 en 17, 18 november hun schilderijen in Het Weefhuis, Lagedijk 39. Titel van de expo luidt Onbewaakte Momenten. 

Hennesien vond inspiratie op de filmset, Liesbeth in de drukte op straat. Hennesien van Walderveen: ,,Toen ik zelf in de filmindustrie werkte, hield ik al van het wachten op de set. Het kijken naar de handelingen voor de opname kon starten, de laatste check voor ‘actie!’ . Voor mijn schilderijen richt ik me op situaties waarin de crew en de cast tijdens het werk met elkaar bezig zijn. Ik zoek altijd het onbewaakte moment waarop men zich niet bewust is van de camera.”

Het werk van Liesbeth Schouten is gebaseerd op foto’s die zij tijdens haar reizen als journalist heeft gemaakt. Of op foto’s van internet. ,,Ik houd van figuratieve beelden die onderling schuren, waarbij dynamiek en stilstand in een gespannen verhouding staan. Het gaat me om de frictie tussen traditie en moderniteit, hectiek en rust, chaos en structuur.”

De expositie is geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Zie ook www.hetweefhuis.nl.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl