Weer vier panden gesloten na drugsvondst

Gepubliceerd: 05-10-2021 11:10

Weer vier panden gesloten na drugsvondst

ZAANSTAD - Er lijkt geen einde aan te komen. Op grond van artikel 13b van de opiumwet zijn er n.l. de achterliggende periode weer vier panden gesloten.

Op 20 september werd een pand aan de Weverstraat in Wormerveer gesloten voor zes maanden. Op maandag 27 september een pand aan de Klokkemeet in Assendelft gesloten voor zes maanden en op dinsdag 28 september een (deel van) een pand aan het Visserspad in Krommenie voor negen maanden. Maandag 4 oktober werd een pand aan de Ooievaarstraat gedeeltelijk gesloten voor eveneens de duur van negen maanden.


Weverstraat
Naar aanleiding van een onderzoek door de landelijke recherche heeft er een instap plaats gehad door een eenheid van de Dienst Speciale Interventies in een pand aan de Weverstraat in Wormerveer. Hierbij is het pand doorzocht en er werd harddrugs aangetroffen. Het ging om een ruime overschrijding van de gebruikershoeveelheid. Daarnaast zijn ook verdachten aangehouden. In verband met het nog lopende onderzoek kunnen niet meer details genoemd worden.

Klokkemeet
Naar aanleiding van een onderzoek door de Landelijke Eenheid van de politie heeft er een doorzoeking plaatsgehad van een pand op de Klokkemeet te Assendelft. De doorzoeking had plaats naar aanleiding van een onderschepte foto waarop een doorgeladen vuurwapen te zien was die kon worden herleid naar dit adres. Tijdens de doorzoeking vond de politie een in werking zijnde hennepkwekerij met 47 hennepplanten en circa 600 gram gedroogde henneptoppen en stelde vast dat er meerdere oogsten zijn geweest. Daarnaast werden op verschillende plaatsen in het huis en schuur scherpe munitie, een wapenonderdeel en illegaal vuurwerk gevonden.

Visserspad
In het pand aan het Visserspad werd tijdens een de controle door de Nationale Politie een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij bevond zich achter een door een gipsplaat verborgen interne deur. In de hennepkwekerij stonden 195 hennepstekken. Daarnaast zijn hennep gerelateerde goederen aangetroffen zoals assimilatielampen, schakelborden, transformatoren, een koolstoffilter, chemicaliën en bestrijdingsmiddelen, knipbenodigdheden en een weegschaal. De politie heeft berekend dat er één eerdere oogst is geweest. Het is de tweede maal dat een dergelijke overtreding is geconstateerd. In 2019 was ook een hennepkwekerij gevonden op deze plek.

Ooievaarstraat
In juli deed de politie een onderzoek in het pand en trof daar een inwerking zijnde hennepkwekerij aan met 488 hennepplanten. Het ging om 485 kleine hennepstekken van ongeveer een week oud en drie grote hennepplanten. Er was ook geconstateerd dat er diefstal van stroom had plaatsgevonden.
Verder zijn er meerdere hennep gerelateerde goederen aangetroffen, onder andere: assimilatielampen, transformatoren, koolstoffilters, opticlimates en groeimiddelen. Er is een verdachte aangehouden die verantwoordelijk wordt gehouden voor de aangetroffen hennepkwekerij.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl