Westerkoog wacht op plaatsing containers, nieuwe ronde inloopavonden ander wijken

22-03-2019 08:52

Westerkoog wacht op plaatsing containers, nieuwe ronde inloopavonden ander wijken

ZAANSTAD – De vraag blijft toch open: begint over tien dagen de plaatsing van de ondergrondse containers in de wijk Westerkoog of blijft het bij de melding zoals te zien is op de betonnen plaat die het gat afdicht ‘nog even geduld, hier komt uw ondergrondse container’? (zie bijgaande foto gemaakt op het Knosterveld).

Volgens de noeste werker die we op 7 februari in Westerkoog spraken toen hij de ondergrondse betonnen behuizing maakte, is er sprake van schaarste op de werf aan containers. Dus niet de betonnen bak die vast in de grond is geplaatst. De HVC sprak dit tegen. ,,Alle ondergrondse containers voor gemeente Zaanstad zijn ingekocht. Bij ons is niks bekend over een schaarste. De plaatsing van de ondergrondse containers in Westerkoog staat in het tweede kwartaal van 2019 gepland. Met de precieze planning zijn ze nog bezig”, liet de afdeling Communicatie desgevraagd aan onze redactie weten. Inmiddels zijn we wel dik zes weken verder en is er nog geen nieuwe container te vinden in deze wijk.

Wel werd afgelopen week een ‘loslopende’ container gespot in hartje Zaandam. Op de kop van de Rozengracht stond het gevaarte ‘geparkeerd’ naast zijn broeders die reeds in de grond waren geplaatst. Gevalletje ‘verkeerd afgeleverd?’

Inloopbijeenkomsten
Hoe dan ook, de gemeente gaat gewoon in Zaandam, Westzaan en Assendelft door met het houden van inloopbijeenkomsten voor bewoners van wijken die ook aan de beurt komen bij de nieuwe manier van afval inzamelen.

Zo starten binnenkort de voorbereidingen in Kogerveldwijk, Westzaan, Assendelft en de Rosmolenwijk. De eerste inloopbijeenkomst die gepland staat is op 26 maart in de Kogerveldwijk. Tussen 17.00 uur en 20.00 uur kunnen inwoners terecht om te horen wat er anders wordt. Ook kunnen mensen reageren op de geplande locaties voor de ondergrondse restafvalcontainers. De reacties op de geplande locaties voor de ondergrondse restafvalcontainers worden meegenomen in het bepalen van de definitieve locaties.

Inloopavonden
Kogerveldwijk, 26 maart in Het Element, Zilverschoonplein 18, Zaandam.
Westzaan, 9 april in ’t Reght Huys, Kerkbuurt 35, Westzaan.
Assendelft, 7 mei in Buurthuis A3, Dorpsstraat 386, Assendelft.
Rosmolenwijk, 21 mei, Klampersstraat 1, Zaandam
De tijd voor alle inlopen zijn van 17.00 tot 20.00 uur. Iedereen kan tussen die tijd binnenlopen.

Online reageren
De tekeningen van de containerlocaties staan ook www.afvalscheiden.zaanstad.nl, onder het kopje planning. Hierop kunt inwoners ook reageren per e-mail via afvalscheiden@zaanstad.nl.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Molenwerf 42 - 1541 WR Koog aan de Zaan - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl