Wildwest in Westerwatering

Gepubliceerd: 24-11-2021 15:11

Wildwest in Westerwatering

STREEK - Bewoners van de Zaandamse wijk Westerwatering werden vannacht opgeschrikt door gierende banden, zwaailichten en sirenes. Het bleek te gaan om een achtervolging, waarbij de politie een verdachte automobilist op de hielen zat. Een van de buurtbewoners legde de wildwest-taferelen met z'n telefoon vast.

Agenten merkten dat de automobilist 'opvallend rijgedrag vertoonde', waarop ze besloten hem te controleren. Ze gaven een stopteken, maar in plaats van zijn auto langs de kant van de weg te zetten, ging de man er plankgas vandoor.

Toen Bruce Parmesar rond 3.15 uur vanuit z'n woning aan de J.Kruijverstraat naar buiten keek, zag hij dat de politie een auto achtervolgde. "Ik zag een grijze Polo langs m'n deur flitsen", vertelt de Zaandammer, die zijn camera pakte en begon te filmen.

Kat-en-muis-spel
Het kat-en-muis-spel tussen de politie en de verdachte leverde ook de nodige decibellen op. "Je kon horen dat 'ie al op z'n velgen reed, waarschijnlijk omdat 'ie een paar keer de stoep op en af was gereden."

Omdat de verdachte en politie zijn huis niet één, maar een paar keer voorbijreden, vermoedt Bruce dat de verdachte niet bekend is in de wijk. "Want er is maar één weg de wijk uit, anders blijf je rondjes rijden", beschrijft de typerende infrastructuur in Westerwatering.

'Stribbelde tegen'
Na enkele rondjes is de politie erin geslaagd de man klem te rijden, vertelt de woordvoerder. Bij zijn aanhouding 'stribbelde hij tegen', maar kon uiteindelijk worden meegenomen naar het bureau. Hij bleek onder invloed van alcohol.

De verdachte is inmiddels weer op vrije voeten, maar zal zich later voor de rechter moeten verantwoorden voor het rijden onder invloed en negeren van een stopteken.

Auto nog in de wijk

De auto stond tot 13.00 uur vanmiddag nog in de wijk, zo blijkt uit beelden die buurtbewoner Bruce met ons deelt.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl