Wolfsend vaart nieuwe koers

Gepubliceerd: 20-07-2020 9:07

Wolfsend vaart nieuwe koers

ZAANDIJK - Natuurlijk ben je blij, dat je als horecaondernemer je zaak weer mag openen. De corona lockdown heeft er behoorlijk ingehakt en ervoor gezorgd dat horecapersoneel hun baan kwijtraakte Klanten toonden hun trouw, door hun favoriete gerechten af te komen halen of thuis te laten bezorgen. En dan komt het grote nieuws dat je 1 juni weer beperkt open mag. Dan verwacht je gejuich en een toestroom van klanten.

Bij Wolfsend liep eigenaar Jeroen Gruijs tegen een ander probleem aan. Zijn vestiging aan de Lagedijk 13c te Zaandijk had zich voornamelijk toegespitst op de enorme stromen toeristen, die naar de Zaanse Schans kwamen. Deze doelgroep blijft na het versoepelen van de regelgeving nog steeds weg.

“De eerste toeristen weten de weg weer te vinden maar de Aziatische en Zuid Europese toeristen durven het duidelijk nog niet aan”, aldus Gruijs. Het noopt de creatieve ondernemer om een nieuwe koers te gaan varen, waarbij hij zich zal richten op de lokale gasten. Wolfsend zal zich gaan profileren als een eetcafé met net een stapje meer beleving. Gastvrijheid, met een herkenbare kaart en goede kwaliteit voor de lokale gast zal daarbij voorop staan.

De fraaie boven verdieping zal ingezet gaan worden voor speciale gelegenheden en High Tea, High Wine of vergaderingen voor de bedrijfssector. Ook een vrijdagmiddag borrel (vrimibo) en een happy hour zullen in de nieuwe opzet niet ontbreken. “Gasten en bedrijven kennen ons ook al via zuster ondernemingen Groeneveld Catering en De Watertoren waar we met genoemde activiteiten een schat aan ervaring opgedaan hebben”, aldus Jeroen Gruijs.

Eigen parkeerterrein
Wolfsend beschikt over een ruime parkeerplaats (gratis) die op loopafstand ligt van het restaurant. Het is een mooie uitvalsbasis om een bezoek aan het restaurant te combineren met een bezoek aan de toeristische trekpleister Zaanse Schans.

De oplettende voorbijganger zal merken, dat Wolfsend een kleine make over zal ondergaan om klaar te zijn voor de nieuwe koers. Met ingang van dinsdag 21 juli wordt de openingstijd verruimd naar 19.00 uur. Medio september zelfs van 11.00 uur tot 22.00 uur (keuken sluit om 21.00 uur).

TEKST EN FOTO'S Peter Seijmour

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl