ZaanbochtRun na 'onder voorbehoud' nu definitief verplaatst

22-09-2020 11:56

ZaanbochtRun na 'onder voorbehoud' nu definitief verplaatst

WORMERVEER - Dat 'onder voorbehoud' was eerder dit jaar de mededeling voor alle (potentiele) deelnemers aan de tweede editie van de ZaanbochtRun. Na de eerste knallende uitvoering was eigenlijk iedereen klaar voor editie 2. Begin maart zette COVID-19 heel de wereld op zijn kop en moest de ZaanbochtRun worden doorgeschoven naar 25 oktober.

Het coronavirus heeft het  leven langdurig op zijn kop gezet. Het lijkt wel of er iedere dag nieuwe maatregelen worden aangekondigd om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Hardlopen is gelukkig nog mogelijk – maar hoe pak je dat verantwoord aan?

Het RIVM adviseerde meteen al om contact met anderen zoveel mogelijk te vermijden en minimaal 1,5 meter afstand te houden. Tijdens het hardlopen mag dat zelfs nog wat ruimer worden genomen, want door versnelde ademhaling tijdens inspanning is er meer luchtverplaatsing en daardoor een groter besmettingsrisico. Al die maatregelen hebben hun invloed gehad op de (inter)nationale hardloop kalender. De klassiekers werden meteen al van het programma gehaald of ver vooruit geschoven. Dat maakte dat de Dam tot Dam Home Edition een groot succes werd zonder dat Le Champion daar echt bij betrokken was.

In Wormerveer en wijde omgeving kijkt men logischerwijs gretig uit naar zondag 25 oktober. De organisatie heeft een treurig bericht: de tweede editie van de ZaanbochtRun zal op zijn vroegst in mei 2021 worden gehouden. Dat is een klap voor alles en iedereen. Er is helaas geen andere oplossing mogelijk.

De organisatie (Rob Broekema, Frank Ossen en Kees Klinkenberg) rekent op ieders begrip. Alle ingeschreven atleten voor 2020 zijn inmiddels doorgeplaatst naar de lijst van 2021.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl