Zaanpride komt met aantrekkelijk alternatief

Gepubliceerd: 14-06-2020 13:06

Zaanpride komt met aantrekkelijk alternatief

STREEK - De eerste Zaanse Regenboogparade ooit door het centrum van Zaanstad moest zaterdag 20 juni gaan plaatshebben. Om deze datum niet zomaar voorbij te laten gaan is er een aangepast alternatief programma op deze dag. De organisatoren willen daarmee laten zien dat Zaanstad een tolerante stad is die iedereen omarmt!

Om maar meteen met de deur in huis te vallen is het bekend maken van het alternatief programma voor/van de ZaanPride op 20 juni is prima start:

· Presentatie ZaanPride lied door de Zaanse Theaterschool in bijzijn van wethouder Rita Noordzij. De Zaanse Theaterschool zal het door stadsdichter Ellis van Atten speciaal geschreven ZaanPride lied ten gehore brengen. Zij zullen met trots het ZaanPride lied voor de eerste maal uitvoeren in een vrolijke en kleurrijke setting in de Dans Hotspot.

· Dans Hotspot - Equality Dancing demonstratie en vrij dansen

· Zaanse Regenboog vlaggen actie Show Your ZaanPride

· ZaanPride live stream OUT LOUD & PROUD

· Vooruitblik ZaanPride 2021

ZAANPRIDE LIED
De oorspronkelijke première uitvoering zou door het Zaanse zangkoor De Golden Pennies gebeuren in het Evean Erasmushuis. Door het uitbreken van het Corona virus heeft dit niet kunnen plaatsvinden. De Zaanse Theaterschool en de Dans Hotspot schoten ons enthousiast te hulp om alsnog dit ZaanPride lied dit jaar te presenteren voor Zaanstad.

Wethouder Rita Noordzij zal aanwezig zijn om Zaanstad als Regenbooggemeente te vertegenwoordigen. Ze heeft in Zaanstad het LHBTIQ+ beleid in haar portefeuille. Stadsdichter Ellis van Atten draagt een speciale geschreven gedicht op bij deze première van het ZaanPride lied. RTV Zaanstreek is aanwezig met de Fieretties zodat een ieder het ZaanPride lied op ZaanTV kan gaan horen en zien.

Na de uitvoering van het ZaanPride lied presenteert de Dans Hotspot Equality Dancing, met heer-heer/dame-dame paren, en is er voor iedere aanwezige de mogelijkheid om zelf eens lekker los te gaan op de dansvloer. Met de Corona maatregelen en de Safety Distance Guard kan iedereen veilig de vloer op.

Aanwezig zijn?
Wie bij de presentatie van het ZaanPride lied of bij de danspresentatie aanwezig wil zijn en zelf wil komen dansen. Dat kan. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar in verband met de maatregelen rondom het corona virus. 

Reserveer via https://www.eversports.nl/sv/dans-hotspot-van-kooten je toegang tot de presentatie of de Social Party na afloop. Heb je vragen, neem dan contact op met Dans Hotspot, Westzijde 71, 1506 EC Zaandam. De deur gaat open om 10.45. Reserveren verplicht. 

Meer informatie over de Dans Hotspot info@danshotspot.com of 06-55791305. Meer informatie over de stijldansschool binnen de Dans Hotspot, waarin elke combinatie van danspartners welkom is op: www.lekkerstijldansen.nl

Voor meer informatie over presentatie Zaanpride lied en De Zaanse Regenboog dezaanseregenboog@gmail.com.

Voor meer informatie over de de Zaanse Theaterschool: Zaansetheaterschool@hotmail.com. www.zaansetheaterschool.nl

Voor meer informatie of contact met de Stadsdichter Zaandam: schrijfdocent@ellisvanatten.nl.

ZaanPride 2021
De Zaanse Regenboogweek zal nu van 5 tot en met 12 juni 2021 plaatshebben. 

Op zaterdag 12 juni staat ZaanPride 2021 gepland. Het aftellen naar 2021 is begonnen! Vanaf 5 juni tot en met 12 juni heeft de Zaanse Regenboog plaats met tal van activiteiten in samenwerking met de partners. De missie is dat iedereen het recht heeft om te zijn wie je bent en te houden van wie je wilt. 'We kijken daarom uit naar ZaanPride 2021, een groots feest en tegelijkertijd een indrukwekkend pleidooi voor vrijheid, diversiteit en inclusie. De Zaanse Regenboog blijft ondertussen initiatieven nemen om ook tijdens en na deze crisis er te zijn voor onze gemeenschap, samen gaan we door deze moeilijke periode heen, maar ook samen zullen wij er weer uit komen.


Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl