Zaans Museum presenteert Ode aan de Lino

Gepubliceerd: 21-11-2019 15:11

Zaans Museum presenteert Ode aan de Lino

ZAANSTREEK - Meer dan 200 studenten van grafische Mbo-opleidingen lieten zich inspireren door het thema industrie en maakten, in opdracht van Atelier Open, Forbo en het Zaans Museum, een linosnede voor de Forbo Jong Talent Prijs. De resultaten hiervan zijn tot en met 2 februari 2020 te zien in het Zaans Museum tijdens de expositie Ode aan de Lino.

Tijdens de opening van de expositie riep Daphne Bunskoek, televisiepresentatrice en linoleum-illustrator, student Wessel Westerveld uit Soest uit als winnaar van de Forbo Jong Talent Prijs. De vakjury, bestaande uit Daphne Bunskoek, de grafische kunstenaars Olivia Ettema, Tom Thijsse, Michiel van Nieuwland (Forbo), Edith Brouwer (Atelier Open) en Erik Timmermans (Atelier Open), en conservator Clair Hart de Ruyter (Zaans Museum) roemde zijn figuratieve linosnede met dubbele laag waarop rokende fabrieken te zien zijn.

Meer dan 200 kunstwerken dongen uiteindelijk mee naar de Forbo Jong Talent Prijs. Forbo ondersteunt al geruime tijd initiatieven die de linosnedetechniek meer bekendheid geven en die met name jongeren aanzetten ermee aan de slag te gaan.

In de toekomst zal voor deze initiatieven op regelmatige basis samenwerking met het Zaans Museum gezocht worden. Daarnaast zijn de Zaanse bedrijven een plan aan het ontwikkelen voor een Linoleum Biënnale, een tweejaarlijkse expositie in het Zaans Museum met linoleumsneden van befaamde kunstenaars.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl