Zaanse senioren kennis laten maken met sport

14-10-2021 16:26

Zaanse senioren kennis laten maken met sport

STREEK - Om beweging en ontmoeting onder senioren te stimuleren slaan de gemeente Zaanstad en Sportbedrijf Zaanstad de handen ineen. Zo kunnen 60-plussers tien weken achter elkaar, op dinsdagochtend van 19 oktober t/m 21 december, kennismaken met verschillende sporten en met elkaar. De 10-daagse is een onderdeel van Kies Je Sport van Sportbedrijf Zaanstad, om de bekendheid van verenigingen te vergroten en meedoen te stimuleren.

Wethouder Songül Mutluer (Ouderenbeleid, Gezondheid, Armoede) laat weten dat voldoende bewegen heel belangrijk is, maar helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. Bijvoorbeeld als je als 60-plusser niet meer (fulltime) werkt, weinig sociale contacten hebt of krap bij kas zit, kunnen dit drempels zijn om te gaan sporten. "Eenzaamheid is zeker onder niet-werkende 60-plussers een probleem. Samen bewegen heeft dan juist op deze doelgroep, zowel fysiek als mentaal, een belangrijk positief effect.”

Ook sluit de 10-daagse goed aan op de nieuwe sportvisie. “Een leven lang sporten en sportstimulering staan centraal in de nieuwe Zaanse Visie op Sport en Bewegen" aldus wethouder Gerard Slegers (Sport). "Deze 10-daagse is daarom een mooie aanvulling op het aanbod. Hiermee kunnen we ook de sportparken overdag nog beter benutten. Daarnaast zijn er natuurlijk op diverse plekken in Zaanstad allerlei beweegtoestellen in de openbare ruimte. Voor iedere doelgroep is er zo een passend sportmoment, om beweging zo laagdrempelig en plezierig mogelijk te maken. Want met plezier in bewegen, komt de rest vaak vanzelf.”


Programma en meer informatie
Van 19 oktober t/m 21 december heeft de 10-daagse plaats, iedere dinsdagochtend vanaf 10:00 op Sportpark De Koog. Aanmelden kan door een mail te sturen naar verenigingsondersteuning@sportbedrijfzaanstad.nl, onder vermelding van Sportkennismakings10daagse De Koog. Deelname aan de 10-daagse kost €10,-, contant te betalen bij aanvang op de eerste dinsdag.

De volgende sporten doen mee: korfbal, walking football, tennis, jeu de boules, zwemmen/aqua sport, badminton, fitness, fietsen en wandelen. Dit wordt aangeboden door onder andere Atlantic Boules, BV Matchpoint, GV Jahn, KZ/Thermo4u, KZTV, TV Westzijderveld, Sport Performance, Zwembad Zaangolf en Sportbedrijf Zaanstad.

Andere tips
Andere tips om fit te blijven staan op www.blijfinbeweging.zaanstad.nl, onder andere op het gebied van wandelen, fietsen en thuis sporten. Hier staat ook een overzicht van alle fitnesstoestellen in de openbare ruimte, zoals fiets- en crosstrainers om conditie op te bouwen en vet te verbranden.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl