Zaanse voetbaljeugd weer van start met trainen

03-05-2020 09:06

Zaanse voetbaljeugd weer van start met trainen

STREEK - Een snel blik op de diverse voetbalplatforms leert dat de (voet)ballen weer voorzichtig aan het rollen zijn geraakt. Zo’n beetje iedere club heeft nu een heuse corona-coordinator en zijn de trainers uiterst nauwgezet geïnformeerd hoe te handelen. De regels bij de clubs zijn vanzelfsprekend conform de RIVM aanbevelingen.

Bij WSV’ 30 in Wormer zijn de trainingen gestart met de onderbouw tot en met 12 jaar. Bij Fortuna Wormerveer was het zaterdagmorgen een goed georganiseerde drukte van belang. De Gladoren gingen aan de slag met de JO8 tot smet JO12. Tien trainers wisten ruim 50 spelertjes een aangename ochtend te bezorgen.

Bij vv Assendelft heeft men in de achterliggende periode ook aan iets anders dan alleen de herstart van de training gedacht. Zo zijn de zonnepanelen op het dak schoongemaakt. ‘Dat was nodig’ aldus een actieve Zwartwitter. ‘We hopen dat dit de inkomsten ten goede komt.’
Ook de dug outs voor het C veld worden door Willem Ruijter en Jaap Starreveld bekleed met nieuw plexiglas. En de nieuwe banken voor het C veld hebben hun plek gevonden.

Jeroen Vollrath, jeugdvoorzitter RCZ, vertelt dat bij de Racers op dinsdag 5 mei weer begonnen zal worden met trainen. ‘De trainingstijden, trainingsveldindeling en frequentie zullen aangepast worden. De trainingen hebben alleen plaats op het A-, training- en B-veld zodat ouders niet de mogelijkheid hebben om langs de lijn te gaan staan.’

In Westzaan vertelt Stefan Gorthuis, preses van VVV Westzaan, dat het protocol "Verantwoord Sporten bij vvv Westzaan" is goedgekeurd. Dat impliceert dat de jeugd vanaf 6 mei weer onder strikte voorwaarden mag trainen. ‘Die procedure is onlangs met de trainers gedeeld en omdat er nog een paar onzekerheden zijn voor wat betreft de beschikbaarheid van de betrokken trainers kunnen we de leden pas dit weekeinde een definitief schema en protocol sturen. Dat spijt ons maar liever in één keer helemaal goed dan teleurstellingen te moeten verwerken. De bal gaat in ieder geval weer rollen vanaf woensdag voor de jeugd.’

Ook bij de plaatselijke (zaterdag)trots VV Jisp is besloten de trainingen voor de jeugd onder 12 jaar te hervatten. De trainingen hebben voorlopig wekelijks plaats op donderdagavond van 18:30 – 19:30 uur en op zaterdagochtend van 10:00 – 11:00 uur.

Hoe dan ook is er beslist nog geen sprake van een normale situatie. Het blijft vooral heel goed oppassen en beseffen dat de maatregelen alleen succes hebben als we daar met z’n allen gehoor aan geven.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl