Zaanse voetballers weer in actie

03-08-2020 10:56

Zaanse voetballers weer in actie

STREEK – Ze staan eigenlijk allemaal te trappelen van ongeduld. De Zaanse voetballers die bij de diverse clubs het vlaggenschip moeten gaan bemannen zijn voor een deel weer begonnen aan hun seizoen. Het eerste meetmoment vormt dan de bekercompetitie. Daaraan vooraf wacht de manschappen ongetwijfeld nog de nodige oefenpartijen.

Zaterdag derde klasser ZCFC opende het seizoen met nieuwe trainingstenues, worstenbroodjes en een BBQ. De eerste stappen voor het nieuwe seizoen zijn gezet. De selectie werd welkom geheten door trainer Willem Zeijlmans, Maikel de Vries, technisch manager Ron Karreman en het bestuur.

De training werd afgesloten met verse soep van duo-voorzitter Dirk Slootweg. De ambitie is duidelijk. Na wat seizoenen onderaan op de ranglijst te hebben gebivakkeerd wil men er in `t Kalf aankomend seizoen echt weer eens voor gaan. Om die reden heeft de selectie een flinke kwaliteitsinjectie mogen ervaren.

De herenselectie van derdeklasser SVA staat wederom onder leiding van hoofdtrainer Joerie Houniet. Aan de Communicatieweg is begonnen met de voorbereiding van het seizoen 2020/21. De eerste 24 selectiespelers gaven acte de presence, de komende tijd zal de rest ook aan gaan sluiten. De Assendelvers hopen het aankomend seizoen niet meer in degradatieproblemen te komen. Alle neuzen moeten dezelfde kant op wijzen. De roodwitten weten wat hen in de 3e klasse te wachten staat.

Aan de Krommenieër Marslaan waren het de spelers van Sporting Krommenie die zich zondagochtend op het Provily Sportpark kwamen melden. Daar kon in alle rust getraind worden door de jonge ploeg. Trainer Jordi van Beek zag zijn selectie uitgebreid worden met enkele spelers van vv Knollendam. Dat doet vermoeden de Krommenieërs een ploeg op de been kunnen brengen om rekening mee te houden. Een periodetitel is een prijs waarop het aankomend seizoen wellicht aanspraak kan worden/moeten gemaakt.

Over het spoor in Wormerveer, pal naast het Frans Marspad, staat de selectie van RKVV Saenden (zie foto van Theo van Vlaanderen) onder leiding van trainer Rene Reijinga. Hij liet zijn selectie zaterdagochtend de eerste zweetdruppels verliezen op het trainingsveld. De selectie ziet er op papier goed uit. ‘Kwaliteit genoeg’ zo opperden de supporters langs de lijn. Opvallend ook de aanwezigheid van ex-prof Christian Supusepa. Laatstelijk speelde hij voor toen nog hoofdklasser Fortuna W. Daar was hij wat minder gelukkig in zijn spel en vaak geblesseerd. Christian is overigens de jongste broer van voormalig Saenden hoofdcoach Raphael Supusepa die Saenden twee seizoenen terug verliet voor een nog altijd durend avontuur als coach in China.

Op sportpark Hoornseveld kwam zaterdag de selectie van FC Zaandam onder leiding van trainer Iwan Axwijk voor het eerst bij elkaar. In de ochtend was er een presentatie van de begeleiding over hetgeen er van de spelers wordt verwacht in de voorbereidingsperiode, de werkwijze van de trainer en werd het training- en voorbereidingsschema verder toegelicht. Daarna volgde een ontspannen training.


De eerste stappen zijn gezet. De overige clubs zullen dat voorbeeld ongetwijfeld snel volgen. De start van de competitie lijkt nog ver weg, maar is altijd sneller dan je verwacht.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl