Zaanstad doet mee aan hulp tegen kinderarmoede

Gepubliceerd: 27-03-2019 8:03

Zaanstad doet mee aan hulp tegen kinderarmoede

REGIO - Naast prinses Laurentien zette wethouder Songül Mutluer (Armoedebeleid) namens Zaanstad haar handtekening onder het convenant dat een einde moet maken aan armoede onder kinderen in Nederland.

Dat is de ambitie van de Alliantie Kinderarmoede die in Den Haag daarvoor de aandacht vroeg in de ondertekening van een convenant (een overeenkomst tussen verschillende partijen).

In Nederland leeft ongeveer één op de negen kinderen in armoede, aldus de Alliantie. Deze kinderen lopen hogere gezondheidsrisico’s en worden belemmerd in hun (talent)ontwikkeling. De doelstelling luidt dat in 2030 kinderen niet meer de dupe mogen worden van armoede.

De Alliantie zoekt daarbij hulp van partners uit sectoren als onderwijs, (jeugd)gezondheidszorg, zorgverzekeraars, bedrijfsleven, banken en overheid.

Wethouder Mutluer: ,,In Zaanstad is leeft dertien procent van de kinderen in armoede. Meer dan het landelijk gemiddelde. Daar willen en moeten we echt iets aan doen. Eigenlijk gaat het niet om arme kinderen, maar om kinderen met arme ouders. Dit gaat verder dan geldgebrek. Het is een gevoel van uitsluiting. Dat moeten we doorbreken. Van schaamte naar waardigheid. Van belang is om hierbij niet alleen óver kinderen, maar ook mét kinderen te praten.”

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl