Zaanstad genomineerd voor Erfgoedprijs

Gepubliceerd: 22-02-2018 12:02

Zaanstad genomineerd voor Erfgoedprijs

ZAANSTAD – Gaat onze gemeente de BNG Bank Erfgoedprijs winnen als ‘beste erfgoedgemeente’ van Nederland? Op 29 maart weten we het.

De gemeenten Deventer, Leiden, Tilburg en Zaanstad zijn door de jury geselecteerd als kanshebbers voor de juryprijs. De BNG Bank Erfgoedprijs bestaat uit een bedrag van € 25.000 en stimuleert gemeenten materieel en immaterieel erfgoed breed op te nemen in beleid en praktijk.

De winnaar van de BNG Bank Erfgoedprijs 2018 wordt gekozen uit vier genomineerde gemeenten die volgens de jury allen hun erfgoed op positieve en innovatieve wijze weten in te zetten voor de ontwikkeling van de gemeente.

In de laatste maanden van vorig jaar hebben juryleden onaangekondigd een bezoek gebracht aan de genomineerde gemeenten en onder meer onderzocht hoe het erfgoed leeft in de stad en onder de bewoners. Daarnaast zijn de gemeenten uitgenodigd hun erfgoedbeleid en -praktijk toe te lichten. De uitslag wordt bekend gemaakt tijdens op 29 maart in Zutphen, de winnende gemeente van de vorige editie.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl