Zaanstad heren-1 straks team vol regionale spelers

13-05-2020 15:25

Zaanstad heren-1 straks team vol regionale spelers

ZAANSTAD - De aanblik van van het eerste herenteam van Zaanstad, dat volgend seizoen uit zal komen in de volleybal topdivisie, krijgt weliswaar een nieuw gezicht, maar toch ook wel weer bekende namen.

Zo zullen zeker vier spelers uit het tweede heren-team van Zaanstad worden toegevoegd aan de selectie van het eerste heren-team. Vooralsnog bestaat de selectie uit: Lesley Kef, Guido Spooren, Robin Ottenhof, Rueben Schoones, Kjeld Broekema (uit H2), Daniel Hoonhout (uit H2), Joris Burger (uit H2), Hidde Uittenbosch (uit H2) en Dwin Brouwer (overkomend van SSS).

Alles bij elkaar heeft dit negental veel ervaring met volleybal op topniveau. Het nieuwe Zaanstad krijgt met deze spelers een sterk regionaal karakter. Bijna) allemaal zijn zij afkomstig uit de directe omgeving van Zaanstad en spelen in de meeste gevallen al langere tijd bij de vereniging. Aan de verdere invulling van het team wordt gewerkt. Ondertussen is de club nog naarstig op zoek naar een trainer/coach voor dit team. Daar hoopt men snel invulling aan te kunnen geven.

Ten opzichte van afgelopen seizoen maken zes spelers van Zaanstad-heren-1 om diverse redenen geen onderdeel meer uit van de selectie. Afscheid nemen Erwin Huinen, Daniël Homburg (Compaen), Koen Baas (Compaen), Marijn van Gool (Jonas), Ray Espoza en Mees Blom (Vocasa). 


Al met al een behoorlijke aardverschuiving in de samenstelling van Zaanstad-heren-1. Het overhevelen van zeker vier spelers uit het tweede team van Zaanstad naar het eerste, heeft wel als gevolg dat het niet mogelijk is om nog een team op eerste divisie niveau samen te stellen. Bij de Nevobo is dan ook inmiddels aangevraagd om Zaanstad-heren-2 in de derde divisie te laten uitkomen.

Voor de herenlijn staat Zaanstad nog open voor aanvulling op zowel topdivisie als derde divisie-niveau. Heb je belangstelling als speler of als trainer/coach voor Zaanstad-heren-1, laat het ons dan zeker weten via stz@vvzaanstad.nl.

Op de archieffoto een beeld uit de wedstrijd uit seizoen 19/20: Gilbert Bronkhorst

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl