Zeer grote brand Havengebied Amsterdam

Gepubliceerd: 22-04-2017 14:04

Zeer grote brand Havengebied Amsterdam

REGIO - Zaterdagochtend is aan de Westhavenstraat in Amsterdam een brand uitgebroken. De brandweer werd opgeschaald naar zeer groot en ook werd grip 1 afgekondigd.

De brand zou zijn overgeslagen naar diverse omliggende panden. De dikke zwarte rook was in een verre omtrek te zien. Er is dan ook een NL-Alert verzonden. Er werd geadviseerd om ramen en deuren dicht te houden en de elektronische ventilatie uit te schakelen.

De Hempont die direct tegenover de brand licht is uit de vaart gehaald. Brandweerkorpsen uit omliggende regio`s zijn ook naar Amsterdam gekomen om hun collega`s te assisteren. De VID laat weten de afrit naar de Hemhavens op de A10 afgesloten te hebben. Onze collega`s Dustin Benjamins en Dré Prijs waren live voor RTV Zaanstreek aanwezig.

Update Brandweer:
Meetploegen hebben, afgezien van de rook, in het gebied rondom de brand en in de wijde omgeving geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen gemeten.

De brand is vermoedelijk begonnen aan de zijde van de Westhavenweg en breidde zich binnen het gebouw onhoudbaar uit. Vandaar dat de brandweer heeft ingezet op het voorkomen van brandoverslag naar de naastgelegen gebouwen. Enkele tientallen brandweervoertuigen, waaronder ook een schuimblusvoertuig, hadden veel water nodig om de brand te kunnen bestrijden. Al dat bluswater kwam uit het IJ. Het nieuwe blusponton ‘Cerberus’ van Havenbedrijf Amsterdam voedde alle brandweervoertuigen met in totaal zo’n 12.000 liter water per minuut. Met de inzet van man en macht wist de brandweer branduitbreiding naar het buurperceel te voorkomen.


Naar de oorzaak van de brand zal onderzoek worden gedaan.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Molenwerf 42 - 1541 WR Koog aan de Zaan - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl