Zesde editie van IFIKZ nadert met rasse schreden

15-09-2020 10:15

Zesde editie van IFIKZ nadert met rasse schreden

STREEK - Tijdens de zesde editie van IFIKZ (9-11 oktober) valt er veel te genieten. Belangrijk om te weten is dat je een ticket nodig hebt voor het bezoek aan de theatervoorstelling en het filmfestival. De Buitenexpositie: 450 jaar Zaanse industrie is gratis te bezoeken. De kaartverkoop is inmiddels van start gegaan.

Er is de theatervoorstelling over Don Quichot aan de Zaan en het filmfestival "Zaanse industrie toen en nu". Daarnaast is een er een grote buitenexpo met prachtige fotografie over de Iconen van de Zaanse industrie. En alles uiteraard volgens de laatste corona spelregels.

Op vrijdag 9 oktober en zaterdag 10 oktober is in de Doopsgezinde Vermaning te Zaandam de theatervoorstelling “Don Qu”te zien, Don Quichot aan de Zaan. Het verhaal over het gevecht van een Zaanse molenaar tegen de industrialisatie. Een vertelling over vernieuwing en vooruitgang in de stijl van Shakespeare op een Shakespeareaanse locatie. Deze productie wordt uitgevoerd door Theatermijn. Tekst en regie: Rick Dros, spel: Lars Belleman, Emma Hoogland en Rick Nanne, vormgeving: Teun Vrolijk.

Zondag 11 oktober sluit IFIKZ af met het filmfestival “Zaanse industrie toen en nu”in De Stoomhal te Wormer. IFIKZ organiseert het filmfestival met Videoclub Zaanstreek Noord. Zij beschikken over een aantal unieke historische films waarin verschillende vormen van Zaanse industrie worden getoond. Denk daarbij aan films over molens zoals de Schoolmeester en de houtzaagmolens, Papierfabriek van Gelder, de productie van rijdende winkelwagens te Krommenie uit 1950 etc.De bezoeker krijgt vanuit verschillende lokale perspectieven (filmmakers en fotografen) een gevarieerd inkijkje in wat het betekende, en nog steeds betekent, om te leven en werken in de Zaanstreek.

De hele maand oktober is op diverse plekken in de Zaanstreek de buitenexpositie: “Iconen van de Zaanse Industrie”te bewonderen. Van het Hembrugterrein tot aan Wormerveer kom je de prachtige beelden (2x2 meter!) van de Zaanse fotograaf Peter Marcuse tegen. De expositie laat het menselijk gezicht van de industrie zien. Ontmoet de werknemers, de Zaankanters, die in de jaren ‘50 werkten aan de wederopbouw van een heel bijzonder stukje Nederland. Ontdek de verhalen op de fiets.

Voor vragen over tickets kun je terecht bij de organisatie via tickets@ifikz.nl.
Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl