Ziggo zet radio via de (analoge) kabel stop

Gepubliceerd: 05-10-2021 14:10

Ziggo zet radio via de (analoge) kabel stop

STREEK - Enige tijd geleden heeft kabelmaatschappij Ziggo aangekondigd per 14 september te stoppen met de doorgifte van radiozenders via het kabelnet in de regio Amsterdam, waar ook Zaanstad onder valt. Het gaat hier om het analoge kabelsignaal.

Volgens de kabelmaatschappij luistert 95% van de radioluisteraars al op een andere manier naar radio dan analoog via de kabel. Daarnaast biedt het afscheid nemen van analoge kabelradio de benodigde bandbreedte voor o.a. snel internet.


Het uitschakelen is echter uitgesteld tot 5 oktober. Ziggo heeft hier geen duidelijke reden voor gegeven, maar het heeft de luisteraars meer tijd gegeven om alternatieve manieren van radioluisteren te vinden. Wellicht dat de analoge kabel toch nog meer in trek was dan oorspronkelijk gedacht?

Maar nu is het dan toch zover. Vanaf nu zijn er nog diverse opties om radiozenders te ontvangen. Zo zijn alle zenders te digitaal te ontvangen via de tv of mediabox. Ook is er de optie om antenne op uw apparatuur aan te sluiten, waarmee de zenders via de ether zijn te ontvangen. Op deze manier zijn echter minder zenders te ontvangen en de kwaliteit van de ontvangst is niet overal even sterk.

Zaanradio is nog altijd via de digitale radio van Ziggo te ontvangen op kanaal 915, maar natuurlijk ook altijd nog via internet en via de etherfrequentie 107.1 FM.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl