Zin In Pop-muziekdienst wil online hart raken en bemoedigen

Gepubliceerd: 10-11-2020 8:11

Zin In Pop-muziekdienst wil online hart raken en bemoedigen

ZAANDIJK – Predikanten Mirjam Sloots en Cornelis Visser, van respectievelijk De Ontmoeting in Zaandijk en de Grote Kerk Westzaan, hebben voor hun jaarlijkse muzikale Zin In Pop-muziekdienst de handen ineen geslagen. Dit jaar wordt het een livestream online dienst die zondag 15 november plaatsvindt. Inclusief corona (en brand)veilig digitaal aansteken van een kaarsje als symbool voor licht en hoop. En - uiteraard – dé hit van nu: de Jerusalema Challange, uitgevoerd door het ZMC personeel. 

Het thema van dit jaar luidt hou vol, hou vast! En muzikaal hart onder de riem via bemoedigende woorden en aanspreken de (pop)muziek. Het leverde afgelopen jaren voll/e kerken op. Zowel in Zaandijk als Westzaan was de kerk tot de laatste stoel gevuld. Met altijd vrolijke en aansprekende thema’s als de ‘palingpop’-, de U2-, Blof- en Peter Gabriel ZIP-dienst.

“Voor ons het bewijs dat je via popmuziek het hart van veel mensen kunt bereiken en bemoedigen. Waarbij je echt niet gelovig hoeft te zijn om naar een ZIP-dienst te komen”, zegt Cornelis.

Live optredens

De organisatie zoekt dit jaar de veilig weg. Dat betekent: alles gaat online. Maar niet minder inspirerend van opzet. Naast muziek en video’s van bekende muzikanten als U2 en Blof zijn er live gezongen optredens van de Zaanse zangers Mark de Waal, Tony Sbat en Henk Schoemaker.
Opbrengst voor goede doel

Omdat fysiek collecteren dit keer niet mogelijk is, is er op de website www.deontmoetingzaandijk.nl een QR-code te vinden waarmee je makkelijk een donatie kunt doen. De opbrengst gaat naar een lokaal goed doel: zorgboerderij Vredesbest in Assendelft.

De dienst wordt zondag 15 november vanaf 17.00 uur uitgezonden via www.deontmoetingzaandijk.nl
Of voor wie dan niet kan kijken later ook op www.kerkdienstgemist.nl.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl