Zwemverboden op diverse locaties

11-09-2020 13:27

Zwemverboden op diverse locaties

STREEK - Hoewel de zomer zo goed als achter ons ligt is er toch een melding van de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord (OD NHN) dat zij een zwemverbod ingesteld heeft voor diverse locaties. Dit verbod geldt voor Lutjestrand te Westerland, Zandstrand Ouderkerkerplas (Ouder Amstel), speelsloot Twiske in Landsmeer en Baaiegat Twiske in Oostzaan.

In het water van de genoemde locaties is blauwalg geconstateerd. De Omgevingsdienst Noord-Holland Noord (OD NHN) heeft daarom, na overleg met de waterkwaliteitsbeheerder, besloten een zwemverbod in te stellen. Bij een zwemverbod is er een grote kans om ziek te worden. Daarom is zwemmen verboden.

Let op het bord
De OD NHN adviseert om bij elk bezoek goed te letten op de blauwe borden die bij alle officiële zwemlocaties in Noord-Holland staan. Op de borden staat naast algemene informatie over de locatie ook vermeld of op dat moment een waarschuwing, negatief zwemadvies of zwemverbod geldt.

Actuele informatie
De OD NHN geeft dagelijks actuele informatie over de kwaliteit en veiligheid van zwemlocaties in Noord-Holland op www.zwemwater.nl. De OD NHN geeft actuele informatie over negatieve zwemadviezen en zwemverboden ook door via via twitter: @ZwemwaterODNHN.

Via www.zwemwater.nl kan er ook een zwemwater-app worden gedownload.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl