Bouw tweede woontoren Amandelbloesem kan beginnen

04-06-2020 08:06

Bouw tweede woontoren Amandelbloesem kan beginnen

WORMERVEER - Voor menig omwonenden van De Amandelbloesem is er al langere tijd merkbaar dat de tweede woontoren in aantocht is. Na de sloop van 't Vinkennest en voorbereidende werkzaamheden zoals het aanleggen van een bouwtoegang was het 3 juni Zaanstad's wethouder Songül Mutluer die naar het bouwterrein kwam om de z.g. laatste stort te doen voor de tijdelijke dam die het bouwterrein verbindt met de Noorderstraat.

Al veel eerder moest er door betrokkenen gekozen worden uit drie aanbieders/vormgevers. Een van de daaropvolgende stappen was het tekenen van de aannemingsovereenkomst. Dat geschiedde eind april en vervolgens is bouwbedrijf Ooijevaar voortvarend te werk gegaan. Het bouwterrein is inmiddels gereed en na de bouwvak wordt gestart met de - trillingsarme - heiwerkzaamheden. De oplevering wordt medio 2022 verwacht.

John van Nimwegen, directeur WormerWonen: “Met dit project, bestaande uit driekamerappartementen, met gezelligheid onder een dak met de activiteiten van de Bloesem en zorgvoorzieningen (en woonruimteverdeling) door De Zorgcirkel, geeft WormerWonen invulling aan de vraag naar geschikte zelfstandige ouderenhuisvesting. WormerWonen is de gemeente Zaanstad bijzonder erkentelijk voor haar medewerking aan dit project en ik ben verheugd dat de wethouder het bouwterrein in klein comité, want helaas zonder publiek, maar toch feestelijk en corona-proof heeft geopend.”

Wethouder Songül Mutluer: “In Zaanstad is grote behoefte aan passende woningen voor ouderen en het totaalpakket van de Amandelbloesem kunnen we hier heel goed gebruiken. De samenwerking van alle partijen levert een mooie combinatie op van wonen en zorg. Ik kijk vol verwachting uit naar het moment dat de nieuwe bewoners deze unieke toren kunnen betrekken en ben blij dat we vandaag weer een goede stap dichterbij zijn gekomen.”


Tweede woontoren biedt ruimte aan 44 extra woningen
De Amandelbloesem was tot 2015 een verzorgingstehuis. Na de sluiting heeft WormerWonen dit complex van collega-corporatie ZVH overgenomen en is begonnen met een grootscheepse renovatie. De woontoren op de hoek met de Lijsterstraat is omgebouwd tot een modern woongebouw met zelfstandige sociale huur-appartementen. Daarnaast bieden de vleugels van het gebouw ruimte aan appartementen verdeeld over de begane grond en eerste verdieping. 
Op de plek van de voormalige recreatieruimte ‘t Vinkenest gaat WormerWonen nieuwe seniorenwoningen bouwen. Hiermee komt het totale aantal woningen op 134. Voor dit project heeft BBHD-architecten uit Alkmaar een tweede woontoren ontworpen. Bij het tot stand komen van dit ontwerp waren bewoners, omwonenden en leden van de stichting Babel, Zaans Architectuur Platform, betrokken.


Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl