KFC oppermachtig tegen FC Den Helder.

12-10-2020 08:39

KFC oppermachtig tegen FC Den Helder.

KOOG AAN DE ZAAN - Wie normaliter de Wezelstraat in gaat op zondagmiddag weet dat er dan en veel auto’s en veel fietsen en dus ook veel mensen op het complex van KFC aanwezig zijn als daar zowel het tweede als het eerste spelen. Gegeven de huidige situatie is dat allemaal noodzakelijkerwijs anders. Dat maakt dat velen de twee prima winstpartijen (KFC 2 verslaat ZAP met 2-0 en KFC 1 FC Den Helder met 4-0) hebben gemist.

Voorafgaand aan het hoofdmenu van de dag - het tweede heeft dan net de gewonnen wedstrijd tegen ZAP achter de rug - kijkt trainer Guillaume Groot somber. Dat heeft niets met het verwachtingspatroon voor het duel van doen. “Zeg nu zelf: dit is toch geen ambiance om te spelen? Dit is voor niemand leuk. Totaal sfeerloos. Je speelt voetbal voor de lol, de sfeer en natuurlijk ook de prestatie. Je moet na afloop van een wedstrijd of training een biertje kunnen drinken in de kantine. Lekker lullen en dollen met elkaar. Dit is zonde. Niet alleen voor ons, het geldt voor alle clubs. Het land kleurt aardig rood, dit zijn maatregelen die nu eenmaal genomen moeten worden. Ik vrees dat dit wel eens het laatste weekend zou kunnen zijn waarin we hebben kunnen spelen."

De Koogsche elf trapten af in de wetenschap dat de Helderse fusieclub nog geen wedstrijd winnend had afgesloten. Vandaar ook meteen de offensieve daden. De druk was er meteen, maar Helder liet zien dat het zich niet te makkelijk naar de slachtbank wilde laten leiden. De lepe spits Gerssen toonde zijn inzicht door de ver voor zijn goal staande K-doelman Tim de Vries uit te testen. Dat liep met een sisser af.

Dat de thuisploeg er zin in had was snel duidelijk/ Een solo van Tringo Schut werd net op tijd door de Helderse defensie onschadelijk gemaakt. Een poging van Ken Ebulueh om Schut te bereiken leverde wel spanning op in de defensie van de gasten, maar een doelpunt bleef uit.

Een combinatie aan de andere zijde tussen Mitchell Leeuwenstein en Kenny Gerssen noopte De Vries tot een ingreep.

Na een half uur spelen was het Stefan Seijs die de eerste echte poging waagde om de score te openen. Zijn schot ging nipt over. Ook Tringo Schut was vervolgens dicht bij de openingstreffer, maar die kwam uiteindelijk op naam van Ken Ebulueh. Vlak daarvoor head een Helderse verdediger geel ontvangen van de prima leidende arbiter Peetoom.

De overmacht van KFC was op dat moment groot en het wachten was op meer goals. Een solo van de attent spelende Sietse den Haring leverde de 2-0 op.

Bij gebrek aan kantinebezetting schotelde coronacoördinator Kees Maurice de vier Koogse supporters achter het hek op het parkeerterrein een warme bak koffie voor. Dat gebaar werd gewaardeerd.

FC Den Helder trainer Pascal Hamers wisselde in de rust twee spelers in de hoop het spelbeeld te kunnen kantelen. Na de aftrap trok Den Helder ook daadwerkelijk vol ten de aanval. Dat bood de thuisploeg de ruimte voor uitvallen. Na 53 minuten spelen werd zo’n counter onreglementair gestopt in de 16 en was het de prima spelende Mees Koster die vanaf de elf meter stip de 3-0 mocht binnenschieten.

Daarna was het eigenlijk een raadsel dat de stand niet kon worden opgekrikt. Den Haring kwam alleen voor de H-doelman die echter de inzet wist te pareren.

Met nog zo’n 20 minuten te gaan kroop Den Helder uit haar schulp en wist een offensief te starten. KFC werd teruggedrongen en dat zorgde voor diverse hectische momenten in de verdediging. Het was echter zo’n wedstrijd waarin het Den Helder niet gegund was te scoren. De kansen waren er volop, maar de scherpte ontbrak.

Trainer Groot maande zijn manschappen vooral geen gekke dingen te doen en zich te beseffen dat er een 3-0 voorsprong op het scorebord stond.

Na 80 minuten speken was het uiteindelijk Ken Ebulueh die de wedstrijd definitief in het slot schoot (4-0).
 
Sfeerfoto's zijn te vinden op https://myalbum.com/album/VXGuVVSmiSW9

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl