KZ/Thermo4U sleept derde wedstrijd uit het vuur

10-04-2021 19:34

KZ/Thermo4U sleept derde wedstrijd uit het vuur

KOOG AAN DE ZAAN - Winst is het enige dat telt voor KZ/Thermo4U vandaag. Zonder Emiel de Kruijff, maar met Esther Cordus ontspint zich van meet af aan een aantrekkelijk duel. Bij rust is het verschil minimaal (9-10) net als aan het einde maar dan in het voordeel van de Koogers (16-14) zodat er dinsdagavond voor de finaleplek gestreden moet gaan worden.

De wedstrijd staat onder leiding van het Zaanse duo Luttik/Kok. De thuisploeg neemt het heft in handen en komt daardoor op voorsprong. Het snelle spel richting korf levert voordeel op. Lars Hoorn speelt op d plaat van De Kruijff en doet dat naar behoren.

Met nog 14 minuten te spelen komt Fortuna voor het eerst langszij (5-5 via Jessica Lonkhorst) en verdedigen beide teams behoorlijk strak.

De schrik slaat alles wat KZ is om het hart als topschutter Alwin Out geblesseerd naar de kant moet gaan. Zijn vervanger is Bas van der Bijl die hiermee zijn eerste Play Off wedstrijd speelt.

Richting de rust houden de partijen elkaar goed in de gaten en eindigt deel 1 man een goal van Esther Cordus met een 9-10 tussenstand.

Na de pauze schiet de thuisploeg met scherp en loopt uit naar een 13-10 voorsprong. Het aantal schoten van Fortuna is aanzienlijk groter, maar zoals Daan Preuninger na afloop stelde, als je zo schiet win je geen wedstrijd.

De Delftenaren komen wel terug tot 14-13, maar dichterbij komen ze toch niet.

KZ-trainer Dennis Doves brengt A junior Delano Braumuller in als vervanger van Bas van der Bijl waar zijn collega Art Korporaal van alles probeert om het tij te keren. Dat is tevergeefs als Stef Meijns en Jordi Pasma de stand naar 16-13 schieten.

In de slotfase moet Visser nog een groene kaart accepteren en weet Preuninger de eindstand op 16-14 te brengen. Net als bij de andere halve finale weinig doelpunten, maar het enige dat telt is de Zaanse winst voor een strijdlustig team.

Om aan te geven hoe de verhouding in het veld was: KZ op 78 schotpogingen waar Fortuna op 123 eindigt.

Een opgewekte trainer Dennis Doves complimenteert zijn team dat verdedigend sterk speelde. ‘Alles viel eigenlijk onze kant op. Alleen het uitvallen van Alwin Out is vervelend. Mooi ook dat de jeugd het allemaal zo goed oppakt. Misschien geen goede wedstrijd, maar de amusementswaarde was hoog.’
Voor dinsdag dient er een nieuw plan verzonnen te worden. ‘Iets andere accenten en dan gaan we er voor’ klinkt het strijdlustig.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl