Molenfietsroute op de Zaanse Molendag

Gepubliceerd: 16-09-2019 14:09

Molenfietsroute op de Zaanse Molendag

ZAANSTREEK – Tijdens de Zaanse Molendag op zaterdag 28 september zijn de Zaanse molens te bewonderen op de fiets. Er zijn twee verschillende routes. Fietsroute oost van 32 kilometer. Voor de wat minder getrainde is er fietsroute west van 21 kilometer. De tochten zijn georganiseerd door de vereniging De Zaansche Molen.

Route oost start vanaf De Bleeke Dood in Zaandijk en voert zich langs molen De Koker in Wormerland, De Vlijt in het Twiske, Het Pink in Koog om weer uit te komen bij De Bleeke Dood. De route komt ook langs de molens in de Kalverringdijk.

Route west, voorde wat minder getrainde, start bij de Schoolmeester in Westzaan en voert zich langs De Paauw in Nauerna, de Held Jozua in Zaandam, De Bleeke dood in Zaandijk om weer uit te komen bij De Schoolmeester.

Voorafgaand aan de Zaanse Molendag is de fietsroutekaart met stempelkaart, alleen geldig op 28 september, te koop bij molen de Huisman aan de Kalverringdijk. En bij de Allemanja, Guisweg 19 in Zaandijk. Op de dag zelf is er nog een kans om de kaarten te kopen bij De Schoolmeester en De Bleeke Dood. De start en eindpunten van beide routes. Iedereen die een volle stempelkaart inlevert, krijgt een praktisch cadeautje.

Voor meer info: https://zaanschemolen.nl/project/zaterdag-28-september-zaansche-molendag-2/

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl