Royal Duyvis Wiener kijkt geruster naar toekomst

Gepubliceerd: 30-07-2020 13:07

Royal Duyvis Wiener kijkt geruster naar toekomst

KOOG AAN DE ZAAN – Met het bekend maken van een akkoord over herfinanciering kijken de mensen bij Royal Duyvis Wiener, de Nederlandse wereldleider op het gebied van cacao-verwerkende en chocolade-producerende machines, weer een stuk opgewekter naar de toekomst. De inzet die de afgelopen jaren is getoond blijkt daarmee lonend te zijn.

Deze herfinancieringsovereenkomst is het sluitstuk van een periode van herstructurering door bank en aandeelhouders, ingezet onder de huidige CEO Theo Pouw en CFO Mark van den Burg. Om hun betrokkenheid en het vertrouwen in de toekomst te benadrukken, zijn de directieleden medeaandeelhouder geworden in de onderneming.

De afgelopen jaren is hard gewerkt om het bedrijf weer solvabel te maken en een gezonde, rendabele bedrijfsvoering te realiseren. De jaren van verliezen behoren tot het verleden en in 2020 wordt er een mooie winst verwacht. Door het indrukwekkende financiële herstel van Royal Duyvis Wiener is een grootbank akkoord gegaan met de acceptatie van een achtergestelde lening. Door de realisatie van achtergesteld vermogen stijgt de kredietwaardigheid van Royal Duyvis Wiener.

Naast de herfinanciering vloeit er door de verandering in de aandeelhoudersstructuur ook nieuw kapitaal naar de onderneming. Deze middelen zullen worden ingezet om investeringen voor het bedrijf te realiseren.

De herfinanciering van Royal Duyvis Wiener maakt een definitief einde aan een moeilijke periode waarin een aantal grootschalige projecten zorgden voor een lage kredietwaarde van het bedrijf.

“De opdracht in 2018 om Royal Duyvis Wiener weer gezond te maken was lastig want het bedrijf maakte verlies. Dankzij de inspanningen van alle medewerkers heeft het bedrijf dit moeilijke hoofdstuk uit haar lange geschiedenis afgesloten. Het is knap hoe dit prachtige bedrijf deze beproeving heeft doorstaan”, aldus CEO Theo Pouw.

“Door de herstructurering is de werkgelegenheid van vele vakmensen veiliggesteld. Daarnaast ligt er nu een solide financiële basis waarop kan worden gebouwd. Ik ben vooral trots dat wij in een relatief korte periode verliezen hebben weggewerkt zonder gedwongen ontslagen. Dat zegt veel over de financiële wendbaarheid van dit bedrijf”, vult CFO Mark van den Burg aan.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl