Stilte voor Storm

14-08-2020 08:16

Stilte voor Storm

ZAANDAM - Voor aanvang van de oefenwedstrijden in toernooivorm verzamelde de deelnemende teams van Hercules Zaandam, RCZ en Beverwijk zich halverwege het speelveld en nam Westzaan plaats op de zijlijn. Op deze manier stonden alle teams en toeschouwers stil bij een groot drama wat de Westzaners voor de tweede maal in betrekkelijk korte tijd overkwam. Storm Stolp, pas 17 jaar, verloor de belangrijkste wedstrijd van zijn leven, die tegen botkanker.

Op het hoofdveld nam RCZ het op tegen de gasten uit Beverwijk. De Wijkers kwamen goed uit de startblokken waarmee ze de thuisploeg enigszins wisten te verrassen. De Racers herpakten zich en speelden zich met goed verzorgd voetbal naar een mooie 2-0 ruststand via doelpunten van Kees Kok en Ramazan Tijmen. 


Na rust had het er iets van weg of de ploeg van trainer Harry Volkers onbewust wat gas terug nam. Beverwijk voelde dat goed aan en schakelde een tandje bij. Ryan Schelvis nam de onvermijdelijke aansluitingstreffer voor zijn rekening. Het tegendoelpunt was het moment waarop RCZ haar rug rechtte en de draad van de eerste helft weer opgepakt werd. 

Met verzorgd voetbal gingen de Zaandammers opzoek naar de 3-1 die uiteindelijk van de voet van Jeremy Kho kwam. Met die stand speelde RCZ zich naar de finale op zaterdag. 

De tegenstander moest komen uit het duel Westzaan tegen Hercules Zaandam. De paarshemden lijken vooraf de favorieten, ware het niet dat trainer Heerings gister ook al oefende tegen een team van Telstar. In de eerste helft kreeg Hercules de beste kansen maar schortte het aan de beslissende pass en daarbij behorende afronding. Bowen Bloemendaal (17) nam de openingstreffer namens Hercules voor zijn rekening, waarmee de 0-1 ruststand is verklaard. 

De Rood Witte Leeuwen zaten in de tweede helft beter in de wedstrijd. De werklust werd beloond nadat Erno Vreugdenhil de gelijkmaker voor zijn rekening nam. Hercules voerde de druk iets op en kreeg op een meter of 20 van het doel een vrije trap. Ramon Tambach liet zien dat hij niet alleen kwa lengte, maar ook kwa balgevoel niet onder doet voor Messi. Zijn vrije trap verdween feilloos in de linkerbovenhoek buiten bereik van de Westzaan goalie. Westzaan lag zich niet neer bij een eventueel verlies en scoorde al snel de gelijkmaker. De lijnrechter van Hercules had hierbij buitenspel geconstateerd. Een advies wat de scheidsrechter overnam. Alsof de Rood Witte Leeuwen met een twaalfde man speelden zetten zij nogmaals aan en via Harm Hagemeijer kwam de gelijkmaker op het scorebord. 

Na het laatste fluitsignaal barste er een vuurwerk los ter ere van Storm Stolk. Na dit laatste eerbetoon toonden Westzaan zich beter in het nemen van strafschoppen, waardoor zij zich zaterdag als tegenstander van RCZ melden.
De wedstrijden beginnen om 14.00 uur.

TEKST EN FOTO'S Peter Seijmour

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl