Topsportcentrum door ontbreken vaccins ongebruikt

01-03-2021 07:53

Topsportcentrum door ontbreken vaccins ongebruikt

KOOG AAN DE ZAAN - De korfballers (en overige sportende gebruikers) hebben inmiddels hun intrek genomen/onderdak gevonden in de breedtesporthal van het Topsportcentrum De Koog. De 'hoofdhal' is omgebouwd tot gelegenheid om te kunnen vaccineren. Wanneer de eerste prik gegeven zal worden is nog even ongewis.

Al sinds 25 februari kunnen zorgmedewerkers in de wijkverpleging een afspraak maken voor een vaccinatie door de GGD. Op dit moment vaccineert de GGD volgens de landelijke vaccinatiestrategie: mensen in de leeftijd van 80+, het zorgpersoneel van verpleeghuizen, verzorgingshuizen, thuiszorgorganisaties en de gehandicaptenzorg.

Er worden landelijk in week 8 en 9 (22 t/m 28 februari en 1 t/m 7 maart) minder vaccins van het merk AstraZeneca geleverd. De aanpassing van het leveringsschema heeft geen gevolgen voor de al geplande vaccinaties. Voor nieuwe afspraken geldt dat deze pas weer vanaf week 10 (8 t/m 14 maart) worden ingepland.

WEZELSTRAAT 
Inmiddels is alles in gereedheid gebracht om te starten met vaccineren in Topsportcentrum De Koog in Koog aan/de Zaan (Zaanstad). 'Helaas loopt de levering van vaccins aan Nederland achter bij de oorspronkelijke landelijke planning' zo meldt de GGD Zaanstreek Waterland in haar weekoverzicht. 'De leveringen zijn op dit moment te onzeker en niet voldoende om te kunnen starten met vaccineren op de tweede locatie in onze regio. Wanneer er een redelijke zekerheid is op stabiele levering van vaccins kan ook het vaccineren in De Koog van start gaan. De verwachting is dat hierover in maart duidelijkheid komt.' 

Volledig bron- en contactonderzoek zonder monitoring
De GGD voert het bron- en contactonderzoek nog steeds volledig uit, maar zonder monitoring. Dit houdt in, dat de GGD de personen die besmet zijn met het coronavirus niet belt op de zevende dag na de eerste ziektedag. De GGD belt ook niet meer de contacten van de besmette persoon op dag vijf en dag tien van de quarantaine. Deze personen krijgen duidelijke instructies mee, zowel mondeling als schriftelijk. De GGD krijgt dagelijks 600 uur landelijke ondersteuning. Meer landelijk ondersteuning is op dit moment niet mogelijk. De meeste besmettingen vinden plaats op het werk, van bezoek en binnen het gezin.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl